«Βέλη» και καταγγελίες Κουρτάκη κατά Αλαφούζου, Ντογιάκου, Σαμαρά, Φιλιππάκη

23:32 7/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του είχε τηλεφωνήσει για να του ζητήσει να κατεβάσει από το site του, το ηχητικό από τη συνομιλία που τον εμφάνιζε να συνομιλεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο και να τον αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια» κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε ΜΜΕ ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά»,

διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας «Παρά Ένα ΕΠΕ, Γιάννης Κουρτάκης.

«Με πήρε ο κ. Σαμαράς και μου είπε ότι είναι μία αθλιότητα και να κατέβει γιατί δεν είναι η δική του φωνή», υποστήριξε ο κ. Κουρτάκης.

Παράλληλα, αιχμές άφησε και για τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, λέγοντας, ότι κόβει αποκόμματα και ασκεί διώξεις ενώ συμπλήρωσε ότι στοχοποίησε την εφημερίδα «Παραπολιτικά» γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Ντογιάκου για προφυλάκιση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε, ότι «οι πάντες μπορούν να καταλάβουν πόσο αντικειμενικός είναι ο γνωστός και ως Παναθηναϊκάκιας κ. Ντογιάκος» προσθέτοντας, ότι όπως λέγεται, ο γιος του εισαγγελέα εργάζεται σε εταιρεία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ ένας άλλος πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Πατέρας, φιλοξενεί τον κ. Ντογιάκο στον Αστέρα.

Ο κ. Κουρτάκης διευκρίνισε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Αθηνών για το δάνειο ύψους 800.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία του από την Τράπεζα της Ελλάδος και γι’ αυτόν τον λόγο έχει την ιδιότητα του υπόπτου και δεσμεύεται να παρέχει λεπτομέρειες, τις οποίες θα καταθέσει ενώπιον του φυσικού δικαστή του. Απαντώντας δε σχετικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, για το δάνειο που έχει πάρει από την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Κουρτάκης έκανε λόγο για δικαιοσύνη που λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Επίσης για τα δάνεια που έχει λάβει η επιχείρηση ανέφερε ότι είναι ενήμερα, εξυπηρετούνται κανονικά και μάλιστα το δάνεια από την Εθνική Τράπεζα θα αποκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 αντί για τον Ιανουάριο του 2019, όπως αρχικά προβλεπόταν. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν με καλούσατε στο τέλος των εργασιών της ΕΕ θα είχε εξοφληθεί»..

«Όλα τα δάνειά μας είναι ενήμερα» ανέφερε ο εκδότης των Παραπολιτικών καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Όπως τόνισε ο Γ. Κουρτάκης ο Όμιλος των Παραπολιτικών είναι μια νοικοκυρεμένη εταιρεία η οποία σε πολύ δύσκολες συνθήκες δείχνει κερδοφορία.

«Είμαστε μια νοικοκυρεμένη εταιρεία που ξεκίνησε σε πολύ δύσκολη συγκυρία. Είχε ξεκινήσει η καταιγίδα στην οικονομία και η καταιγίδα στα μίντια. Επένδυσα το σύνολο της περιουσίας μου. Η δική μου πρόβλεψη ήταν η εφημερίδα να πουλάει 10-12.000 φύλλα. Το 1ο φύλλο πούλησε 33.000 του δεύτερο 38.000, το τρίτο 48.000. Ο μ.ο κυκλοφορίας τον πρώτο χρόνο ήταν 35.000 φύλλα και τον δεύτερο 41.000 φύλλα. Για να καταλάβετε τι σας λέω η αρχική υπόσχεση του πρακτορείου Τύπου ήταν ότι θα πάρω προκαταβολή 300.000 ευρώ έναντι της κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία της εφημερίδας όμως ανάγκασε το πρακτορείο και να ανεβάσει την προκαταβολή στις 600.000 ευρώ» είπε ο κ. Κουρτάκης και πρόσθεσε ότι ο όμιλος σημείωσε πέρσι κερδοφορία και τα φετινά στοιχεία δείχνουν ότι η κερδοφορία θα διπλασιαστεί.

Όπως εξήγησε, το δάνειο που πήρε η εταιρεία του από την Εθνική Τράπεζα τον Φεβρουάριο του 2014, ύψους 800.000 ευρώ είναι μη ληξιπρόθεσμο, πλήρες και ενήμερο.

«Κινούμαι σε παράλληλη τροχιά με το έργο της εξεταστικής σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτάκης σχολιάζοντας τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης.

Σε ότι αφορά στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών και την απόκτηση άδειας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ.Κουρτάκης διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές πανελλαδικές άδειες.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή στο τηλεοπτικό εγχείρημα του κ. Μαρινάκη. Ήμουν δίπλα του ως φίλος», δήλωσε.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο, λέγοντας ότι είναι από τους πιο επιφανείς φοροφυγάδες της χώρας και ότι η δικαιοσύνη ερευνά για ένα ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.

Βέλη εξαπέλυσε και κατά του κ.Καλογρίτσα λέγοντας : «Είναι φυσιολογική η δική μου διαδρομή να καταλήξω από δημοσιογράφος σε εκδότη. Δεν θεωρώ ότι ένας αμφιλεγόμενος εργολάβος είναι σωστό να δραστηροποιείται στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης»

Σε ερώτηση σχετικά με την αντιδικία που έχει με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, ο κ. Κουρτάκης υποστήριξε, ότι πρέπει να κληθεί στην εξεταστική ο εκδότης, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το μεγάλο «πολιτικό – εκδοτικό» σκάνδαλο της «Proton» και την εμπλοκή του φυγόδικου επιχειρηματία κ. Κυριακίδη που αγόραζε δημοσιογραφικά «σαπάκια», παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα