Βαρουφάκης: Η ΕΚΤ δε θα μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε το Μάρτιο

18:33 26/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Είναι εντυπωσιακό, αλλά κανείς στην κυβέρνηση δε φαίνεται να γνωρίζει στ΄αλήθεια το πού θα βρεθούν τα 2 δισ ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας τον Μάρτιο. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης πιστεύει ότι θα βοηθήσει η Ευρωπαική Κντρική Τράπεζα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, χωρίς όμως να έχει από πουθενά καμιά τέτοια ένδειξη.

«Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι

η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα», είπε στο Bloomberg. Και έφερε ως παράδειγμα το 1,9 δισ που μας οφείλει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα -είναι τα κέρδη που έχει αποκομίσει πουλώντας ελληνικά ομόλογα. Ήδη όμως ο Μάριο Ντράγκι απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega. «Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 δισ αλλά μόνο το 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών», είπε. Και όταν ρωτήθηκε αν αυτό αποτελέσει πιστωτικό γεγονός, αρκέστηκε να δηλώσει «δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα