Βαριές κατηγορίες στον εκδότη και τους δημοσιογράφους για εκβιασμούς

16:03 23/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Βαρύτατες κατηγορίες απηύθυνε ο εισαγγελέας στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκου που συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.

Ειδικότερα τους άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για δωροδοκία. Επιπλέον στον εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκο, άσκησε δίωξη και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η αστυνομία προχώρησε χθες στις συλλήψεις τους, μετά από έρευνα 9 μηνών, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκε υλικό με απίστευτες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας προσώπων που διαχειρίζονταν διαφημιστικά κονδύλια και την επικοινωνία μεγάλης ΔΕΚΟ, αλλά και με συγκλονιστικές κατηγορίες για απειλές στις οποίες εμπλέκονταν δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και στελέχη του κρατικού μηχανισμού ως εκβιαστές ή εκβιαζόμενοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν απειλές ακόμη και κατά ανήλικων, με στόχο κέρδη από τα budget της ΔΕΚΟ.

Ο σούπερ κοριός κατέγραψε συνομιλίες από τα τηλεφωνήματα που έκαναν και τα οποία πολλές φορές έφταναν τα 40 την ημέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα από τα θύματά τους. Ήταν τόσο πιεστικοί που τους έβριζαν και τους ζητούσαν να καταθέσουν μεγάλα ποσά. Κάποιοι λένε ότι τα συγκεκριμένα ποσά ξεπερνούσαν τις 500 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» είναι ενδεικτικός ο τρόπος που φέρονται να δρούσαν όπως φαίνεται μέσα από ένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έχουν καταγραφεί: Ένας εκ των εκβιαστών φέρεται να λέει σε ένα από τα θύματά του: «Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα…, θα σε σκίσω» και διάφορες άλλες χυδαίες απειλές.

Ο συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε:

«Μόνο το κατηγορητήριο έχω μελετήσει. Κατά την κρίση μου δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Ο εντολέας μου αρνείται την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση. Περιμένω για να δούμε ποιες είναι οι κατηγορίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα