Βαγγέλη πάρε θέση

12:05 31/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Ένα είναι το ερώτημα των εκλογών για τους πολίτες: θα ακολουθήσουν άλλα μέτρα; Όλα τα κόμματα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πουν αν με το Mνημόνιο 2 κλείσαμε το λογαριασμό. Ή αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε το χέρι στην τσέπη. Μισόλογα, όπως του Λουκά Παπαδήμου, πως «αυτό θα συμβεί

αν δεν κάνουμε ότι δε μας έχουν πει», δεν αξίζουν σε όσους θέλουν να κυβερνήσουν τον τόπο.

Πρέπει οι πολιτικοί μας να καταλάβουν ότι κινδυνεύει να χυθεί αίμα. Τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα. Δεν εκτονώνονται οι πολίτες βλέποντας χιλιάδες αστυνομικούς να μαζεύουν μερικές εκατοντάδες παράνομων μεταναστών τις τελευταίες ημέρες. Όταν ο αρμόδιος υπουργός έχει πει πως στην Αθήνα ζει ένα εκκατομύριο λαθρομεταναστών. Ούτε κοροϊδεύεται κανένας με την προσπάθεια να φορτώσουν το πρόβλημα στην επαρχία, στήνοντας άρον- άρον στρατόπεδα.

Μία είναι η ουσία: η αλήθεια. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να πει όσα ξέρει. Γιατί, το θέατρο με την εξεταστική για το έλλειμμα νευρίασε και άλλο τους ταλαιπωρημένους κατοίκους αυτής της χώρας. Μεγάλες κουβέντες, βαριές κατηγορίες, τεράστιες εξαγγελίες πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, αλλά από «ψαχνό» τίποτα.

Οι ευθύνες του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλες. Καλό το ταξιδάκι στην Κύπρο, αλλά αυτές τις ημέρες ο κύριος Βενιζέλος οφείλει να είναι στην Αθήνα. Αρκετά έλλειψε στις Βρυξέλλες ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών. Τώρα είναι αρχηγός μιας παράταξης. Για την ακρίβεια, θέλει να γίνει. Τα μέλη του κόμματος και η ιστορία του έδωσαν την ευκαιρία που ήθελε. Δεν πρέπει να την ξοδέψει. Το παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι διδακτικό. Η κρίση τον «έφαγε» σε δύο χρόνια. Πόσο λέτε να της πάρει για να «φάει» τον βουλευτή από τη Θεσσαλονίκη;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κύριος Βενιζέλος δεν έχει χρόνο. Αν στις εκλογές στραβοπατήσει το ΠΑΣΟΚ θα γίνει Κούγκι. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ξέρει από μπάσκετ, περιμένει το ριμπάουντ.

Δεν είναι, όμως, η πολιτική του τύχη το αντικείμενο αυτού του άρθρου. Το αντικείμενο είναι το τι πρέπει να γίνει για μην ανατιναχθεί η κοινωνία. Το πρώτο βήμα είναι να ειπωθεί η αλήθεια. Να μάθουν οι Έλληνες τι τους περιμένει. Να μην ακούν κάθε μέρα κι άλλα δυσάρεστα νέα. Να ακούσουν από τους ταγούς τους τον  πώς σχεδιάζουν να περάσουν την Ελλάδα από την ύφεση στην ανάπτυξη. Σε ασφαλές λιμάνι. Δηλώσεις του τύπου «πρέπει να κάνουμε όσα έχουμε αναλάβει και να αξιοποιήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ» δεν είναι τίποτα παραπάνω από λόγια. Από τα οποία όχι απλά έχουμε χορτάσει, έχουμε βαρυστομαχιάσει.

Σε όλα αυτά ο κύριος Βενιζέλος πρέπει να τοποθετηθεί. Όλοι περιμένουν να τον ακούσουν.  Και να τον κρίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα