Τζο Κοξ: H βουλευτής που ζούσε σε σκάφος στον Τάμεση με τον άνδρα της και τα δύο παιδιά τους (ΒΙΝΤΕΟ)

21:14 16/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ, από έναν 52χρονο άνδρα ο οποίος όπως όλα δείχνουν είχε πολιτικό κίνητρο.
Η δυναμική γυναίκα και ανερχόμενο αστέρι των Εργατικών μόλις ένα 24ωρο πριν από την επίθεση, μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους είχε δώσει το παρόν στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Τάμεση, στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν υπέρμαχος του Bremain.

"We have far more in common

than that divides us." The words of Labour MP Jo Cox.https://t.co/ekQ3FQ7wFf

Channel 4 News (@Channel4News) June 16, 2016

η 41χρονη Κοξ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 1995 και κατόπιν προσλήφθηκε ως επικεφαλής χάραξης πολιτικής στην βρετανική οργάνωση Oxfam, η οποία αγωνίζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας. Συνέχισε την καριέρα της με αξιόλογο έργο και σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις (π.χ. Save the Children και NSPCC) ταξιδεύοντας στις πιο φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη και διαδηλώνοντας με κάθε ευκαιρία ενάντια στις διακρίσεις και την κοινωνική αδικία. Σε μία από αυτές (Save the Children) γνώρισε και τον μελλοντικό της σύζυγο, τον Μπρένταν, με τον οποίο τους έφερε κοντά η επιθυμία να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

The whole of the Labour family, and indeed the whole country, is in shock and grief at the horrific murder of Jo Cox pic.twitter.com/obic5pOCS3

— Jeremy Corbyn MP (@jeremycorbyn) June 16, 2016

Λίγο πριν στραφεί στην πολιτική, η Κοξ εργάστηκε για ένα διάστημα ως σύμβουλος της συζύγου του τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, αλλά και άλλων επιφανών προσωπικοτήτων.

Η Κοξ αποτελεί μία από τις πιο «δυνατές φωνές» στο Βρετανικό κοινοβούλιο που ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας τους να κάνει περισσότερα στο πλαίσιο της ανακούφισης των προσφύγων από τη Συρία.
Στην περσινή αμφιλεγόμενη ψηφοφορία για να επιτραπεί η στρατιωτική παρέμβαση της Βρετανίας στη Συρία, η Κοξ είχε αποφασίσει να απέχει, επιμένοντας ότι χρειάζεται μία πολύ πιο ευρεία προσέγγιση για να λυθεί αποτελεσματικά η σύγκρουση που μαστίζει τη χώρα.

Μαχητική υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, είχε ασκήσει πίεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν μέσω συνέντευξης που παραχώρησε τον περασμένο μήνα, να κάνει περισσότερα για να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους των Εργατικών υπέρ του Bremain.
Ο σύζυγος της Μπρένταν ήταν στενός σύμβουλος του Γκόρντον Μπράουν, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Πρωτοστατούσε στην καμπάνια υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος της 41χρονης ο σύζυγος της Μπρένταν ανέβασε μια φωτογραφία της στον λογαριασμό του στο Τwitter και λίγο μετά ανήρτησε ένα συγκινητικό κείμενο.

pic.twitter.com/mPOaytowxN

— Brendan Cox (@MrBrendanCox) June 16, 2016

.@MrBrendanCox after his wife's passing: "Hate doesn’t have a creed, race or religion, it is poisonous." #JoCox pic.twitter.com/wxlXDDEx83

— The Greek Analyst (@GreekAnalyst) June 16, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα