ΤτΕ: Ανεπαρκώς ενημερωμένοι οι Έλληνες για τα capital control

18:09 8/11/2017 - Πηγή: Aixmi

«Βαθιά νυχτωμένοι» φαίνεται ότι είναι οι Έλληνες σχετικά με τους ισχύοντες περιορισμούς κεφαλαίου, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος η εταιρία συμβούλων Alvarez & Marsal Ελλάς (A&M).

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν εκτιμά ότι οι περιορισμοί θα καταργηθούν προτού παρέλθουν δύο χρόνια, ενώ η οικονομική ανάπτυξη και η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι οι δύο σημαντικότεροι λόγοι που θα έπειθαν το ευρύ κοινό να επανακαταθέσει τα χρήματά του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Οι

συμμετέχοντες από το ευρύ κοινό απάντησαν ότι έχουν επηρεαστεί από τους περιορισμούς, καθώς συχνά εξαντλούν τα όρια ανάληψης μετρητών. Επίσης ανέφεραν ότι έχουν μειώσει τη χρήση μετρητών.

Οι επιχειρήσεις επισήμαναν τις αρνητικές επιδράσεις των περιορισμών, οι οποίες είναι εμφανείς σε διάφορες πτυχές της δραστηριότητάς τους, π.χ. έγκαιρη είσπραξη από τους πελάτες, όροι πληρωμής των προμηθευτών και ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών. Οι επιδράσεις των περιορισμών ήταν εντονότερες για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις.

Ανέφεραν επίσης αυξανόμενη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών αντί των μετρητών. Αυτό αποτυπώνεται στην ταχεία αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και της εγκατάστασης τερματικών αποδοχής καρτών (POS).

The post ΤτΕ: Ανεπαρκώς ενημερωμένοι οι Έλληνες για τα capital control appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα