ΤτΕ: Αυξήθηκε το κόστος του χρήματος τον Ιανουάριο

14:24 3/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Αύξηση σημειώθηκε στα επιτόκια χορηγήσεων τον Ιανουάριο ενώ των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα, με αποτέλεσμα το «άνοιγμα της ψαλίδας» μεταξύ τους να διευρυνθεί στο 4,54% από 4,50% που ήταν στο τέλος του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,32% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,69%.

Από

την άλλη πλευρά το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 0,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,86%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε αμετάβλητο στο 14,51%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 1,23% και διαμορφώθηκε στο 7,70%.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 5,66%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε οριακά και διαμορφώθηκε στο 7,29%.

Keywords
Τυχαία Θέματα