Τσίπρας: Συγκροτεί κυβέρνηση με τον Καμμένο

11:18 26/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί σήμερα πρωί (μετά τις 10) με τον Πάνο Καμμένο, ώστε να οριστικοποιήσουν την κυβερνητική τους συνεργασία, η οποία θα είναι στη βάση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Έτσί όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ επίσης το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί

η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα, ημέρα Δευτέρα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.

Η συνεργασία των δύο κομμάτων, ήταν δεδομένη και προεκλογικά -λόγω αντιμνημονιακής στάσης. Τώρα με 162 έδρες συνολικά, αλλά και με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται τελικά στην έκτηθέση μεταξύ των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, η συνεργασία τους είναι και αναγκαία.

Όσον αφορά τώρα συνεργασία με το Ποτάμι, τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση που θα είναι είτε ο ένας είτε ο άλλος. Παρ’όλα αυτά και οι δύο, θα έχουν ξεχωριστές επαφές τις επόμενες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα