Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήταν επιτυχία ή νίκη, αλλά αποτρέψαμε τα σχέδια κάποιων (ΒΙΝΤΕΟ)

15:01 9/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άνοιξε τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Από το βήμα της ΚΕ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Eurogroup της 7ης Απριλίου τονίζοντας πως δεν ήταν επιτυχία ή νίκη αλλά αποτρέψαμε τα σχέδια κάποιωνm ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Σημίτη αλλά

και κατά του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρωθυπουργός αφού πανηγύρισε για το αποτέλεσμα του Eurogroup τόνισε πως «η κωλυσιεργία των δανειστών είχε να κάνει και με την προοπτική εξόδου της χώρας από την επιτροπεία. Που φαίνεται ότι κάποιους δυσαρεστεί. Ο συμβιβασμός που πετύχαμε, είναι η δυνατότητα για προσδιορισμένα αντίρροπα θετικά μέτρα, που θα δημιουργούν μηδενικό ισοζύγιο. Μέτρα που αφορούν την αντιμετώπιση της φτώχειας,της ανεργίας,την στήριξη των νέων,την ενίσχυση της αναπτυξιακής & κοινωνικής πολιτικής«.

Και συνέχισε: «Καταφέραμε να διασφαλίσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, με την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Αποκρούστηκαν οι πιέσεις για την θεσμοθέτηση της ανταπεργίας και την αύξηση του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις. Μετά το Eurogroup της Μάλτας ανοίγει ο δρόμος για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η συζήτηση για τα πλεονάσματα«.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και της αντιπολίτευσης γενικότερα λέγοντας: «Την ίδια στιγμή που διαπραγματευόμασταν, κάποιοι στο εσωτερικό και το εξωτερικό είχαν σαφή στόχο να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.Στο εσωτερικό, είναι αυτοί που όταν διέκριναν εμπλοκή φώναζαν «καθυστερείτε με τις ιδεοληψίες σας και ζημιώνετε την χώρα. Και όταν έβλεπαν πρόοδο φώναζαν «φορτώνετε με βάρη τον ελληνικό λαό». Τον οποίο λεηλάτησαν από το 2010 έως το 2014. Επιστράτευσαν ακόμα και τον κ. Σημίτη. Που δείχνει να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς έγινε επί της πρωθυπουργίας του & ποιο σύστημα εξέθρεψε. Το σύστημα που για δεκαετίες λεηλάτησε τη χώρα, προσπάθησε ευθέως να μας ανατρέψει μέσω μιας εμπλοκής στην αξιολόγηση. Δεν τους βγήκε».

Συγκεκριμένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Θέλω να αποδώσω τα εύσημα στους συντρόφους στα κρίσιμα υπουργεία που δεν έχασαν το κουράγιο και την ψυχραιμία τους την ώρα που κάποιοι άλλοι στο εξωτερικό και το εσωτερικό δεν ήθελαν να κλείσει η αξιολόγηση.

Κάποιοι στο εσωτερικό δεν ήθελαν και δεν θέλουν να πετύχουμε. Ήθελαν να διαιωνισθεί ο φαύλος κύκλος. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έτρεξαν εν μέσω διαπραγμάτευσης στη Γερμανία να πάρουν την ευλογία του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών. Ισχυρίζονται ότι φοράνε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και εμείς που δεν το βλέπουμε μάλλον έχουμε αχρωματοψία, αλλά ξεχωρίζουμε τη χορηγία της φανέλας. Πότε είναι Siemens, πότε οι εμπλεκόμενοι στις λίστες, πότε η διαπλοκή».

Και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «θα πάλευε με νύχια και με δόντια απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για τη θέσπιση της ανταπεργίας και δεν είναι λίγοι οι εργοδότες που το επεδίωκαν«.

Ακολούθησε επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη υπογραμμίζοντας: «Ξαφνικά μετά από 10 χρόνια εμφανίστηκε ο κ. Σημίτης. Με δύο υπουργούς Άμυνας μπλεγμένους σε σκάνδαλα εξοπλιστικών εκατομμυρίων ευρώ. Με στελέχη να παραδέχονται ότι κουβαλούσαν μαύρες σακούλες. Με όργιο μίζας στα δημόσια έργα, με τα αποθεματικά των Ταμείων βορά στο Χρηματιστήριο, με κυβερνητικά στελέχη να έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες. Πριν λίγες μέρες, αυτός ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν, μας χάρισε και μια σοφιστεία. Είπε ότι η διαφορά στην Ελλάδα είναι κοινωνικό φαινόμενο.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες με αυτή τη φράση. Είναι ενδεικτική της αντίληψης ενός ολόκληρου συστήματος. Δεν αφορά μόνο τον κ. Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ αυτό, αφορά και τη ΝΔ. Όλοι ξέρουμε ποιοι άφησαν τους Χριστοφοράκους να φύγουν με διπλωματικά διαβατήρια για να μην επιλυθεί η υπόθεση Siemens«.

Συνέχισε την επίθεση στη ΝΔ τονίζοντας: «Κυβέρνησαν για 40 χρόνια και βρέθηκαν με μισό δισ. θαλασσοδάνεια και τα χάρισαν στους εαυτούς τους. Κι έδωσαν ασυλία. Συμβαίνουν αυτά πουθενά αλλού; Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα μας κάνουν τους ευρωπαϊστές και μας κουνάνε το δάχτυλο. Είναι το ίδιο σύστημα που παίζει τα ρέστα του«.

Από την επίθεσή του δεν γλύτωσε και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον άτοπες» τις παράλογες απαιτήσεις του για πρωτογενή πλεονάσματα μεγαλύτερα του 3,5% για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα