Τσίπρας στη WSJ: Μπορούμε να επιστρέψουμε στις αγορές μετά την αναδιάρθρωση

11:49 30/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές σύντομα, εάν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση του χρέους, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

«Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις αγορές. Εάν υπάρξει μια καλή απόφαση στο ζήτημα του χρέους, η

Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η συμφωνία με τους εταίρους έχει για πρώτη φορά μια ρεαλιστική προσέγγιση. Η προσαρμογή είναι ηπιότερη». Η Ελλάδα, τόνισε, θα μπορούσε να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, αλλά προειδοποίησε ότι η μεταναστευτική κρίση θα μπορούσε να πλήξει την οικονομία και ιδιαίτερα τον κλάδο του τουρισμού.

«Στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, τα κεφάλαια που θα δαπανήσουμε να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι γνώριζε ότι θα ήταν δύσκολες οι συζητήσεις. Ομως, όπως λέει, εξεπλάγη από τις προσπάθειες «ακραίων συντηρητικών δυνάμεων» να ωθήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήθελε διάσπαση της Ευρώπης, αλλά εν τέλει αυτό ήθελε», είπε, συμπληρώνοντας ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την Ευρώπη να εντείνει τις προσπάθειες διπλωματικής λύσης στη Συρία και κάλεσε τη Δύση να μην αφήσει τη Ρωσία εκτός ενός τέτοιου διαλόγου. «Εάν θέλουμε να συζητήσουμε την προοπτική παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας, νομίζω ότι είναι λάθος να αποκλείσουμε τη Ρωσία από αυτές τις συζητήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τη στρατηγική τους ή με όλες τις πολιτικές της Μόσχας», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα