Τσίπρας σε Σουλτς: Να μη χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης

17:51 24/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρτιν Σουλτς είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο του από το Παρίσι στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ζήτησε να μη χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του SPD

ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, εν όψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ, ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές ο κ.Τσίπρας είπε στον Μάρτιν Σουλτς:
«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου, αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».

The post Τσίπρας σε Σουλτς: Να μη χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα