Τσίπρας: «Ο Σαμαράς κινδυνεύει να φύγει με ελικόπτερο από τη χώρα»

18:36 16/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Εκτοξεύοντας αιχμηρά βέλη κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την αυλαία της φετινής του επίσκεψης στη ΔΕΘ, για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τάχθηκε ξανά υπέρ της ακύρωσης του Μνημονίου και της

διαγραφής μέρους του εξωτερικού χρέους της χώρας, ενώ υποστήριξε ότι το κλίμα στην Ευρώπη δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας.

«Εκτός και αν μιλάμε για τη διάθεση της κυρίας Μέρκελ να χτυπήσει στην πλάτη τον πρωθυπουργό, αυτό είναι δεδομένο, αφού πήγε ως επαίτης», είπε, για να προσθέσει ότι η επιμήκυνση, που όπως όλα δείχνουν θα δοθεί στην Ελλάδα, θα «μακρύνει το σκοινί με το οποίο θα μας κρεμάσουν».

Ιδιαίτερα οξύς ήταν με τον Αντώνη Σαμαρά. Τον παρομοίασε με τον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, που δραπέτευσε με ελικόπτερο από τη χώρα μετά τη χρεωκοπία: «Ο επικίνδυνος Ντε Λα Ρούα είναι ο Σαμαράς. Αυτός κινδυνεύει να φύγει με ελικόπτερο από τη χώρα», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε ότι δε ζητάει εκλογές, αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να παραχωρήσει τη διακυβέρνηση σε άλλες δυνάμεις, αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις δεσμεύεις της.

Σε ό,τι αφορά στην άρνηση Ευρωπαίων αξιωματούχων να τον συναντήσουν, ο Αλέξης Τσίπρας τους κατηγόρησε ότι «λειτουργούν με ένα τρόπο που υποτιμούν την ίδια τη Δημοκρατία» και θύμισε ότι ο Φρανσουά Ολάντ, όσο ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, δεν είχε γίνει δεκτός από την Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα