Τσίπρας: Με το Δημοψήφισμα θα ενισχυθούμε διαπραγματευτικά

02:08 28/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ως διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης περιέγραψε ο πρωθυπουργός το Δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί απόφαση ρήξης με την Ευρώπη, αλλά με τις πρακτικές που προσβάλλουν την Ευρώπη».

Απαντώντας στις κατηγορίες Σαμαρά και Θεοδωράκη ότι στηρίζει το λόμπι της δραχμής υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί

πρόθεσή του να ταυτίσει το μνημόνιο με την Ευρώπη. «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε στον τόπο μας, λογαριασμό θα δώσουμε μόνο στο λαό και στην ιστορία».

Ο πρωθυπουργός επετέθη με σφοδρότητα στους δανειστές, τονίζοντας: «Μας δίνουν άθλια συμφωνία, την αρνούμαστε, ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Η χώρα θα έχει πολύ πιο ενισχυμένη διαπραγματευτική ικανότητα. Η πρόθεσή μας για έντιμο συμβιβασμό θα είναι στο τραπέζι – αλλά όχι στο τραπέζι των εκβιασμών».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν φιλοξενείται, ούτε επιτρέπει σε κανένα να μας δείξει την πόρτα της εξόδου. Επέλεξαν οι θεσμοί να παραμείνουν τρόικα, που σκοτώνει τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. Ο λαός θα επιλέξει με θάρρος τις προύποθέσεις της ελευθερίας του».

Για να καταλήξει: «Καταθέσαμε προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα. Αλλά μας ζήτησαν (εκείνοι που καταδικασαν την Ελλάδα σε ύφεση τα τελευταία 5 χρόνια) να κόψουμε ακόμη και τις χαμηλές συντάξεις. Δεν τους ενδιαφέρουν τα έσοδα από τον παράνομο πλούτο. Απαίτησαν να μην αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό και να απελευθερώσουμε τις απολύσεις. Απαίτησαν να πάει στο 23% από το 6,5% ο ΦΠΑ για τον τουρισμό. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Και δεν έδωσαν τίποτα συγκεκριμένο για το χρέος, παρά μόνο μια αόριστη δήλωση. Και προσέθεσαν τέσσερις μηνιαίες αξιολογήσεις για χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα