Τσίπρας: Μας κάνει κακό η πολυγλωσσία-Ύμνοι για Λούκα

20:10 3/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλούν στον Σύριζα οι πολλές διαφορετικές φωνές -με τελευταία του Γιάννη Τόλιου (από την πτέρυγα Λαφαζάνη), ο οποίος μίλησε για στάση πληρωμών (χρεοκοπία, δηλαδή) αλλά και για έκδοση εντόκων γραμματίων, φράση που εξελήφθη ως απόπειρα υποχρεωτικού εσωτερικού δανεισμού.

Μιλώντας στην κεντρική επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας

ζήτησε να μπει τέλος στην πολυγλωσσία, από απόψε, διότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός -όπως είπε- εκμεταλλεύονται τα πάντα.

Στη συνεδρίαση συζητώνται οι πολιτικές συμμαχίες και οι εκλογικές συνεργασίες, με δεδομένες τις διαφωνίες της «Αριστερής Πλατφόρμας» Λαφαζάνη.
Ο αρχηγός του Σύριζα πρότεινε σύγκλιση με ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμα και μετεκλογικά, για να πλησιάσει τις απόψεις Λαφαζάνη και να περάσει τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των ΠΑΣΟΚογενών.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τη Λούκα Κατσέλη, την οποία προορίζει για υψηλό πόστο αν σχηματίσει κυβέρνηση.
Στα ψηφοδέλτια θα βρεθεί σίγουρα η Θοδώρα Τζάκρη -και ας είχε ψηφίσει τα πρώτα Μνημόνια και ας ήταν υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου.

Παρά τη σφοδρότατη αντίδραση του Μανόλη Γλέζου πιθανότατα θα είναι υποψήφιοι οι Βουδούρης -Παραστατίδης, που είχαν εξαπολύσει τη χυδαία επίθεση εναντίον του Σπύρου Λυκούδηκαι των άλλων ανεξάρτητων για τη θετική ψήφο τους στον Σταύρο Δήμα.

Τι θα γίνει με τον (επίσης παπανδρεϊκό) Μάρκο Μπόλαρη; Και ποια θα είναι η τύχη της Ραχήλ Μακρή και της Χρυσούλας Γιαταγάνα (εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων), κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να μείνουν εκτός…

Keywords
Τυχαία Θέματα