Τσίπρας: Κλείνει η αξιολόγηση και τελειώνουμε με τα μνημόνια

16:35 15/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Tην τόνωση του ηθικού του εσωκομματικού του ακροατηρίου επιχείρησε με την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο «κλείνει ο κύκλος της αξιολόγησης και η χώρα βρίσκεται μιαν ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων».

Όπως είπε αυτό «δίνει ελπίδα και κουράγιο στους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί θυσίες,

οι οποίοι βλέπουν φως», και είναι αυτό ακριβώς που «γεννά εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό σύστημα που λεηλάτησε τη χώρα».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν, η δική μας κυβέρνηση πέτυχε», και τόνισεισε ότι το 2015 «πήραμε μια δύσκολη και ιστορική απόφαση να δώσουμε τη μάχη» και τώρα η κυβέρνηση δικαιώνεται, καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι «αφήνουμε πίσω μας μια σκληρή και άδικη περίοδο πολλαπλώς επιζήμια που έχει διαρκέσει 8 χρόνια» και θα διαρκούσε πολύ περισσότερο αν ο λαός δεν είχε επιλέξει να αφήσει πίσω του τα κόμματα που από το 2010 κυβερνούσαν μόνο με τον φόβο και αντιπολιτεύονται έχοντας μονίμως ανοιχτό το κουτί της Πανδώρας.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε για καταστροφολογία, που δεν επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα. Καταστροφολογία που όπως είπε ο πρωθυπουργός, αφορούσε είτε τις προηγούμενες αξιολογήσεις, που υποτίθεται ότι δεν θα έκλειναν, είτε τη μη επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

«Εξέπεμπαν βεβαιότητα ότι η χώρα θα πέσει στα βράχια. Αλλα αντί να έρθει ο κόφτης, ήρθε το μέρισμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας λόγο για τα σενάρια της ΝΔ περί πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι η ΝΔ συνεχώς προβλέπει εκλογική χρονιά εδώ και τρία χρόνια, αλλά τα γεγονότα την διαψεύδουν.

«Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβει αστρολόγους ή μέντιουμ, αλλά σας συμβουλεύω να δείτε την πραγματικότητα» είπε ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι αυτοαποκαλείται μεταρρυθμιστής, ενώ στην πραγματικότητα δεν προχώρησε καμία σοβαρή δομική μεταρρύθμιση στη χώρα επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε πολυνομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι έχει πολύ περισσότερες θετικές ρυθμίσεις από ότι άλλες συμφωνίες και νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.

Ειδικότερα για το ζήτημα των επιδομάτων των τρίτεκνων και πολύτεκνων, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της διάταξης, τονίζοντας ότι υπήρχε απίστευτη, ενώ τώρα το σύστημα θα γίνει δικαιότερο και δεσμεύθηκε να δοθεί λύση για τις απώλειες που θα έχει το 2018 μια μικρή ομάδα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Σε ότι αφορά στο θέμα της αλλαγής του τρόπου λήψης απόφασης για την απεργία, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και δεν απειλείται από αυτήν την κυβέρνηση, τόνισε.

Σχετικά με τη ΓΣΕΕ, επισήμανε ότι ενώ κατά το δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ του «Ναι» και του «Μένουμε Ευρώπη», όταν η κυβέρνηση πάλευε για την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων «στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποσοβήσει το ενδεχόμενο ανταπεργίας και απλευθέρωσης των απολύσεων, κατά τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και ζήτησε -προφανώς με το βλέμμα στους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναλογιστούν όλοι μέσα σε ποιο περιβάλλον παλεύει η κυβέρνηση για τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Κάλεσε μάλιστα όλους να αναλογιστούν τι θα είχε συμβεί στα εργασιακά εάν συνέχιζαν να κυβερνούν «αυτοί εδώ».

The post Τσίπρας: Κλείνει η αξιολόγηση και τελειώνουμε με τα μνημόνια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα