Τσίπρας: Ηττηθήκαμε, αλλά εξαντλήσαμε κάθε όριο…

01:57 23/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Αποδέκτες, τους διαφωνούντες του Σύριζα, είχε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

«Κάποιοι δηλώνουν ότι δεν έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα υπάρχει. Θλίβομαι, αλλά… Η παρουσία της Αριστεράς της κυβέρνησης είναι οχυρό μάχης με τα οργανωμένα συμφέροντα», υπογράμμισε, και τόνισε ότι δεν προτίθεται οικειοθελώς να εγκαταλείψει τη μάχη. «Οι αγώνες που χάθηκαν είναι οι αγώνες που δε δόθηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός

παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του ηττήθηκε στις διαπραγματεύσεις. «Οι συσχετισμοί ήταν εκπληκτικά ετεροβαρείς», σημείωσε, «δώσαμε τη μάχη επί 6 μήνες, εξαντλήσαμε κάθε όριο διαπραγμάτευσης. Κάναμε λάθη, αλλά με βάθος ψυχής σας λέω ότι όχι μόνο δε μετανιώνω, αλλά είμαι περήφανος που σηκώσαμε το ανάστημά μας».

Και πρόσθεσε: «Οι συντηρητικές δυνάμεις πέτυχαν πύρρειο νίκη απέναντι στην κυβέρνηση και την Ελλάδα. Έχασαν, όμως, την ηγεμονία. Μπορεί να επιλέξαμε τον συμβιβασμό για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αποδώσει την ιδιοκτησία του μνημονίου -όπως έκαναν σε σας. Κάναμε δύσκολες επιλογές, και εγώ προσωπικά. Οι εναλλακτικές ήταν το σχέδιο Σόιμπλε (συμβιβαστική έξοδο από το ευρώ) και η άλλη ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Επιλέξαμε τον δύσκολο συμβιβασμό. Αμέσως μετά την έγκριση των προαπαιτουμένων είμαστε αναγκασμένοι να διαπραγματευτούμε ξανά. Θεωρώ ως δεδομένο να αξιοποιήσουμε κάιε πιθανότητα ρωγμών στην Ευρώπη».

Και κατέληξε με την επισήμανση ότι θα χτυπήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
«Δώσαμε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Χτυπάμε διαφθορά και τη διαπλοκή. Χτυπάμε τη φοροδιαφυγή με τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα