Τσίπρας-Μπορίσοφ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη «Σιδηροδρομική Εγνατία»

14:31 6/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπρίσοφ είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καβάλα όπου παρέστησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την επιτάχυνση της κατασκευής της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας».

«Η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας

αποκτά δυναμική, όπως φαίνεται από την οικονομική μας συνεργασία καθώς και τη συνεργασία με τρίτες χώρες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας συνιστά ένα ακόμη βήμα στη δημιουργία χώρου ευημερίας, ασφάλειας & σταθερότητας στην περιοχή. pic.twitter.com/gcYI4euagC

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 6, 2017

«Η σιδηροδρομική σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας με αντίστοιχα λιμάνια στη Β. Ελλάδα αναβαθμίζει τις υποδομές και τις μεταφορές στην περιοχή, συνιστά μοχλό ανάπτυξης ανοίγοντας νέους εμπορικούς δρόμους για σύνδεση της Ελλάδας με την ενδοχώρα των Βαλκανίων και τη Μαύρη Θάλασσα και δίνει στις Βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες άμεση πρόσβαση στο Αιγαίο. Παρέχει όμως και αναπτυξιακή δυναμική στην πόλη της Καβάλας» επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Μπόικο Μπορίσοφ και τη βουλγαρική αντιπροσωπεία σήμερα στην Καβάλα. pic.twitter.com/HEYLxOf6cU

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 6, 2017

«Η διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας συνιστά ένα ακόμη βήμα στη δημιουργία χώρου ευημερίας, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ. https://t.co/S2fSGEctZg

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 6, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα