Τσίπρας από Θράκη: Δεν θα επιτρέψουμε διχαστικές λογικές και παιχνίδια ξένων Αρχών (BINTEO)

12:28 25/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας στη Φιλλύρα Ροδόπης, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ρητορικά ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες» είπε και συμπλήρωσε ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου

θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη. «Μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γνωρίζω ότι μιλώ σε έναν από τους πιο φτωχούς νομούς της Ευρώπης», υπογράμμισε και τόνισε ότι η παρουσία του εκεί δίνει το μήνυμα ότι «ενώνουμε και δεν χωρίζουμε διότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίση απέναντι στον νόμο».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης: «Σας ζητάω να αγαπήσετε το σχολειό σας, τη γνώση» σημείωσε ενώ συμπλήρωσε: «Κάθε άνθρωπος έχει ένα ιερό δικαίωμα στη γνώση. Για την κυβέρνηση μας, η γνώση και τα σχολεία είναι προτεραιότητα. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τα παιδιά ανάλογα με το Θεό που πιστεύουν και ανάλογα με το σχολείο που πηγαίνουν. Για εμάς όλα τα παιδιά είναι ίσα«, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. .

Keywords
Τυχαία Θέματα