Τσίπρα – κόλα!

20:29 21/9/2014 - Πηγή: Aixmi

Πάει παντού, πάει με όλα κάτι σαν την κόκα- κόλα. Σαν τον Σαράφη που ήτανε στα Τρίκαλα, ήτανε και στα Παρίσια.
Τσίπρας στην Φρανκφούρτη (τα κεντρικά της ΕΚΤ), Τσίπρας στο Βατικανό, Τσίπρας στις εφημερίδες -σύμβολα του παγκόσμιου καπιταλισμού και Τσίπρας στο Κόμο.

Είναι προφανές πως ο πρόεδρος

του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε και αυτός να θυσιαστεί για να μας σώσει. Ήδη ξεκίνησε τα πάρε- δώσε με θεσμούς που ενέχουν θέση διαβόλου στην «αριστερή κουλτούρα». Προφανώς το κάνει για το καλό μας.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί αυτή την περίοδο τη λεγόμενη «στροφή στο ριαλισμό». Την περίφημη «κωλοτούμπα», που κάνουν όλοι πριν ή μετά τις εκλογές.

Κωλοτούμπα έκανε και ο Σαμαράς, που ξέχασε τα Ζάππεια για να γίνει πρωθυπουργός. Νωρίτερα είχε κάνει κωλοτούμπα ο Παπανδρέου που άφησε τα λεφτά στο Καστελόριζο και γύρισε στην Αθήνα με το κανό του Μνημονίου. Αλλά δεν κατάφερε να μείνει πρωθυπουργός. Κωλοτούμπα κάνει τώρα και ο Τσίπρας γιατί βλέπει την εκλογική νίκη να πλησιάζει.

Μιλά για όλα, μιλά με όλους. Με συμφέροντα και κατεστημένα. Και δεν τους λέει πως «βασανίζουν τους μαύρους». Αισθάνεται γοητευμένος και αναβαθμισμένος που ο Πάπας του είπε πως οι νέοι ηγέτες ακούγονται σαν τη μελωδία της ελπίδας. Λόγια. Που μπορεί κάτι να σημαίνουν για τον Αλέξη, αλλά δε σημαίνουν τίποτα για όσους ελπίζουν.
Δε σημαίνουν τίποτα γιατί είναι ένα απλό χτύπημα στην πλάτη. Δεν αποτελούν πολιτική πρόταση, πολύ περισσότερο δεν αποτελούν δέσμευση για κάποια συγκεκριμένη αλλαγή.

Το σύστημα κερδίζει χρόνο. Κέρδισε και τον Αλέξη. Είναι προφανές. Τον Αλέξη που δίνει χρόνο και λόγο στο σύστημα. Μιλά μαζί του περισσότερο απ’ όσο μιλά με τις καθαρίστριες. Πιθανότατα περισσότερο απ’ ό,τι μιλά και με τα στελέχη του, καθώς αρκετές συνεδριάσεις στη Κουμουνδούρου γίνονται απόντος του προέδρου.

Και μένει η Αριστερή Πλατφόρμα να βάζει θέματα, όπως έκανε και η Αριστερή Πρωτοβουλία στο ΠΑΣΟΚ. Προειδοποιούν τον Αλέξη, αλλά δεν ειδοποιούν τους πολίτες. Όπως θα έπρεπε να κάνουν, αν ήθελαν να κάνουν δημόσια πολιτική και όχι εσωκομματική κριτική.

Τσίπρα- κόλα, λοιπόν. Το νέο προϊόν του παγκόσμιου καπιταλισμού. Σε ελληνική παραγωγή και εμφιάλωση, αλλά με συνταγή βγαλμένη από τα κιτάπια των ισχυρών. Όσοι δουλέψουν για αυτόν θα ανταμειφθούν με τον προ κρίσης κατώτατο μισθό. Θα μπορέσουν να απολαύσουν, δηλαδή, την ευημερία του καπιταλισμού, αφού πρώτα θα έχουν πληρώσει την κρίση του.

Και όλα αυτά με τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργό. Εν αναμονή πρωθυπουργό, για την ώρα, σύμφωνα με τα διεθνή μίντια.

Keywords
Τυχαία Θέματα