Τσακαλώτος στη Βουλή: Θα υπάρξει λύση για το χρέος και θα δυσαρεστηθεί η ΝΔ

19:00 15/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά από επτά χρόνια κρίσης ερχόμαστε να διορθώσουμε προβλήματα στο κοινωνικό κράτος και μας λέτε ότι τα αντίμετρα είναι «απάτη» και «φερετζές», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο σχετικά με τα μέτρα.

«Εχω πει ότι υπάρχουν μέτρα που δεν θα τα παίρναμε», παραδέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως είπε θέλαμε μια συμφωνία που κάνει συμβιβασμούς, αλλά ανοίγει και δρόμους, με τις συλλογικές συμβάσεις, με τη δημιουργία σύγχρονου

κοινωνικού κράτους και για επενδύσεις. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η συμφωνία για το χρέος που μπορεί να πάει και λίγο πιο πέρα από τις 22 Μαΐου, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δεν είναι η αρχή ενός success story, αλλά είναι οι παρεμβάσεις που μπορεί να υποστηριχθούν για να αλλάξει σελίδα η χώρα. Συγγνώμη που σας δυσαρεστώ, που θα κλείσει η αξιολόγηση, θα υπάρξει λύση για το χρέος και θα δημιουργηθεί ένα κοινωνικό κράτος, δήλωσε κοιτώντας προς τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

Συνεχίζοντας ο κ.Τσακαλώτος και αναφερόμενος στα αντίμετρα επεσήμανε πως: «Όταν ψηφίζαμε τον προϋπολογισμό παραδέχτηκα ότι στριμώξαμε τα μεσαία στρώματα γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και μας πήρε περισσότερο χρόνο να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Τώρα λέω ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη στήριξη και των μεσαίων στρωμάτων».

Σε ότι αφορά στο επίδομα στέγασης τόνισε ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Πάνω από το 40% ξοδεύει πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το σκοπό αυτό είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσακαλώτος, Βουλή,tsakalotos, vouli