Τσακαλώτος στη Βουλή για το Ελληνικό: Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα

14:33 11/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο αρμόδιο δασαρχείο και την αρχαιολογική υπηρεσία, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε το πρόβλημα στο Ελληνικό τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα αποποιούμενος τις κυβερνητικές ευθύνες.

Μιλώντας στη Βουλή επεσήμανε πως «αυστηρό χρονοδιάγραμμα όταν είναι κάποια πράγματα, που είναι εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπάρξει. Όταν έχεις ανεξάρτητες αρχές που καθυστερούν – μπορεί για καλούς λόγους – δεν μπορεί

να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα. Δέσμευσή μας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπάρχει. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις μερικές είναι στο χέρι μας άλλες όμως δεν είναι» επισημαίνοντας ότι οι εν λόγω υπηρεσίες λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς καθώς πρόκειται για ανεξάρτητες υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν εντολές από τους υπουργούς.

Ο υπουργός απαντούσε σε επερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών απάντησε σε επερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρ. Χατζησάββα σχετικά με το αν έχει σχέδιο η κυβέρνηση σε περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης.

Όπως σημείωσε: «Είμαι υπέρ του να μην διαλυθεί η ευρωζώνη για έναν βασικό λόγο: αν διαλυθεί αυτοί που θα ωφεληθούν δεν θα είναι οι εργαζόμενοι, τα μεσαία και κατώτερα στρώματα, αλλά οι δυνάμεις του εθνικισμού και του ακραίου λαϊκισμού και θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ’30» και συμπλήρωσε:

«Η πιο ειλικρινής απάντηση στο ερώτημα πόσο έτοιμη είναι η κυβέρνηση για μια κατάρρευση της ευρωζώνης είναι πόσο έτοιμες είναι όλες οι οικονομίες της ευρωζώνης: όχι πολύ. Βέβαια και η Ελλάδα έχει σχέδια για κρίσεις τέτοιου τύπου, όπως πόλεμος κλπ., αλλά επειδή είναι μεγάλες οι συνέπειες από μια διάλυση της ευρωζώνης παλεύουμε για να μην διαλυθεί. Κινδυνεύει η ευρωζώνη ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα προβλήματα των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων. Δεν ακούει τα αιτήματά τους και δεν τα ενσωματώνει. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η συζήτηση στην Ευρώπη έχει αρχίσει» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα