Τσακαλώτος: Απ΄ότι ακούω έρχονται εκλογές

12:32 20/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Την εκτίμησή του ότι έρχονται εκλογές, οι οποίες όμως δεν θα είναι ίδιες με αυτές του 2012 γιατί τώρα υπάρχει και συμφωνία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, σχετικά με την επαναλειτουργία των ελληνικών τραπεζών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς

αυτές.

«Οι εκλογές -που από ό,τι ακούω κι εγώ, έρχονται -δεν είναι οι ίδιες με αυτές του 2012 γιατί τώρα έχουμε συμφωνία που δεν είχαμε τότε, και υπάρχει και το πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι και αυτή η κυβέρνηση έκανε λάθη, ενώ σημείωσε ότι «οποιοσδήποτε διαπραγματεύεται »σκληρά» κάνει λάθη».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πώς ό,τι και να γίνει στις εκλογές, υπάρχει μια παρακαταθήκη και πως όλο αυτό βοήθησε και την ευρωσοσιαλδημοκρατία να «ξυπνήσει» λιγάκι, υπογραμμίζοντας ότι «ένα σημαντικό κομμάτι κατάλαβε ότι παίζονται μεγάλα παιχνίδια».

Επίσης επανέλαβε ότι η απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής εγγυάται όλες τις καταθέσεις και κάλεσε το λαό να εμπιστευτεί το τραπεζικό σύστημα, επιστρέφοντας τα χρήματα που έχει είτε κάτω από το στρώμα, είτε στο εξωτερικό.

«Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει σταθερή, αν μπορεί να γίνει όπως έχει συμφωνηθεί, δεν έχει κανένα λόγο ο κόσμος να μη φέρει τα λεφτά του από το εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες», κατέληξε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στο να μην έχουμε σταθερό πολιτικό σύστημα» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα