Τρόμος στο Μάντσεστερ – Στους 22 οι νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση – Στόχος συναυλία της Αριάνα Γκράντε (ΒΙΝΤΕΟ)

08:56 23/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Η συναυλία της Αριάνα Γκράντε μόλις έχει ολοκληρωθεί στο Μάντσεστερ Αρένα και ο κόσμος ετοιμάζεται να αποχωρήσει όταν ακούγεται ένας υπόκωφος θόρυβος και όλα αλλάζουν.

Τα χαμόγελα διαδέχεται ο τρόμος. Ουρλιαχτά αντηχούν στο στάδιο και κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άτομα και περίπου 59 έχουν τραυματιστεί. Τα περισσότερα θύματα είναι από 12-15 ετών.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη

στο φουαγιέ του Μάντσεστερ Αρένα, ενώ στον χώρο εντοπίστηκε σύντομα νεκρός ο βομβιστής αυτοκτονίας. Είχε χρησιμοποιήσει βόμβα με καρφιά για να προκαλέσει περισσότερα θύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τα κομμάτια της σορού του που εντοπίστηκαν στο σημείο της έκρηξης.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με πυροτεχνουργούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας και απέκλεισαν την περιοχή προσπαθώντας να βοηθήσουν τον κόσμο που είχε πανικοβληθεί.Ο σταθμός τραίνων της Βικτόρια έκλεισε αμέσως και δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Η ίδια η Αριάνα Γκράντε εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της για το γεγονός ότι η συναυλία της έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης κοστίζοντας τη ζωή σε έφηβους θαυμαστές της. «Συντετριμμένη, από τα βάθη της καρδιάς μου λυπάμαι τόσο πολύ. Δεν έχω λογια».

broken.
from the bottom of my heart, i am so so sorry. i don't have words.

— Ariana Grande (@ArianaGrande) May 23, 2017

Τερέζα Μέι και Τζέρεμι Κόρμπιν περιόρισαν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν την προεκλογική τους εκστρατεία απευθύνοντας συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους αγαπημένους τους.

Αμέσως μετά την επίθεση οι ισλαμιστές τζιχαντιστές πανηγύρισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ξεχάσατε την απειλή μας;Αυτός είναι απλά τρόμος» γράφουν και δείχνουν ότι η απειλή της τρομοκρατίας είναι ζωντανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα