Τρίκαλα: Internet των πραγμάτων προωθεί ο δήμος

19:17 26/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Επέκταση ηλεκτρονικών υπηρεσιών που άμεσα θα χρησιμοποιούνται από τους πολίτες, προωθεί ως στρατηγικό στόχο ο δήμος Τρικκαίων, με ευρωπαϊκή στήριξη. Αυτά γίνονται γνωστά από το Δήμο Τρικκαίων, καθώς ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου μετείχε στην ιδιαίτερης, πανευρωπαϊκής σημασίας ημερίδα της ΕΕ, με θέμα τις προοπτικές του Internet of Things (IoT).

Η ημερίδα διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις Βρυξέλλες, και μαζί με τον δήμαρχο συμμετείχε, μέσω της e-trikala AE ο

Γ. Ε. Δαφούλας, ιατρός ειδικός παθολόγος.

Το Internet of Things μεταφράζεται ως «Ιντερνετ των πραγμάτων», αλλά ουσιαστικά σημαίνει τη σύνδεση συσκευών που απλουστεύουν τη ζωή όλων, στο σπίτι, στο γραφείο, στην επιχείρηση, στη δημόσια υπηρεσία. Αποτελεί, ουσιαστικά, το επόμενο μεγάλο βήμα στον τομέα της τεχνολογίας, επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή του δήμου Τρικκαίων.

Στην ημερίδα, συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων – φορέων παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Ο Δήμος Τρικκαίων προσκλήθηκε λόγω της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις νέες τεχνολογίες με έμφαση στην καινοτομία.

Μέσα από τη χρήση υπηρεσιών βασισμένες σε τεχνολογικές λύσεις IoT, ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορούσε στο μέλλον να επιτύχει καλύτερο συντονισμό των λειτουργιών του για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, τονίζεται επίσης από τη δημοτική αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα