Τρία μικρά θαύματα της ζωής έχω να σας αφηγηθώ

09:04 18/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Μερικά πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου κάθε ημέρα, ιδίως αυτά τα μικρά θαύματα της ζωής ή οι εικόνες της ελπίδας και της αισιοδοξίας, πρέπει για να τα κατανοήσεις, να τα «συλλάβεις», απλώς να τα δεις να έχεις κάνει την ψυχή σου πολύ λεπτή. Σαν τσιγαρόχαρτο.

Ο Νίκος βρήκε στο βουνό του Γραμματικού ένα σκυλάκι «σαλονιού». Ήταν τόσο φοβισμένο, αλλά και τόσο γενναίο όταν μου το έδειξε, για να προσπαθήσω να βρω μιά οικογένεια να το φροντίσει. Ο Χαϊλάντερ, όπως τον «βάπτισα» - από τον αθάνατο ήρωα της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας το 1986 – βρήκε αμέσως στέγη και αγάπη. Από την

Ευαγγελία και τη μητέρα της τη Σοφία.

Ο σκυλάκος επέζησε τουλάχιστον έναν σκληρό χειμώνα μόνος και απροστάτευτος στο βουνό και ο κτηνίατρος ο Παναγιώτης δεν πίστευε ότι επέζησε. Όμως, αυτό το μικρό κανίς τα κατάφερε και ο Θεός τον οδήγησε στα πόδια του Νίκου με την ψυχή τσιγαρόχαρτο.

Ξέρω ότι το καλό που κάναμε όλοι, ο Παναγιώτης να το φροντίσει ιατρικά, η Γιάννα να το κουρέψει, η Βίλλυ να το κάνει μπάνιο, ο Νίκος να μην το προσπεράσει, εγώ να ψάξω γιά οικογένεια και η Ευαγγελία με τη Σοφία να το κρατήσουν, κάποτε, κάπως θα μας γυρίσει πίσω.

Κάπου αλλού, στο παρκάκι της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ένας ηλικιωμένος τάιζε δεκάδες περιστέρια που είχαν μαζευτεί στα πόδια του. Είχε μιά φρατζόλα ψωμί και τη μοιραζόταν με τα πουλάκια. Ο συνταξιούχος αυτός, φτωχός άνθρωπος φαινόταν, αφιέρωνε χρόνο από την ζωή του γιά να κάνει το καλό. Και έδειχνε ευτυχισμένος και γαλήνιος. Άλλη μιά φωτεινή ψυχή μέσα στην κτηνώδη αυτή πόλη.

Τέλος, μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Δεν θυμάμαι πόσους μήνες είχε να μπει σε ασανσέρ άνθρωπος και να μου πει καλημέρα. Μιά ευγενέστατη κυρία μου είπε μιά απλή, ειλικρινή καλημέρα και πραγματικά με έκανε να νιώσω καλά. Ένιωσα άνθρωπος και όχι ρομπότ. Από μιά ευγενική καλημέρα, όπως τον παλιό καιρό.
Δεν ξέρω γιατί μοιράστηκα δημόσια αυτές τις σκέψεις. Δεν το ξέρω. Μπορεί και να το μετανιώσω μόλις πατήσω enter.

Πάντως, αυτές οι τρεις εμπειρίες των τελευταίων ημερών μου θύμισαν, για άλλη μία φορά, τα λόγια του ασκητή των ρωσικών δασών, του Σεραφείμ του Σάρωφ «βρες εσύ την ειρήνη μέσα σου και χιλιάδες γύρω σου θα σωθούν»…

Keywords
Τυχαία Θέματα