Τράπεζα της Ελλάδος: Ανάπτυξη 2,5% το 2015 μόνο αν εφαρμοστούν όλες οι μεταρρυθμίσεις

21:44 16/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Ανάπτυξη τουλάχιστον 2,5% μπορεί να επιτύχει η ελληνική οικονομία το 2015, σύμφωνα με την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης, η ΤτΕ προβλέπει ότι η ανάπτυξη φέτος να φθάσει το 0,7%, ενώ θα υπάρξει και πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τέλος, σύμφωνα με την τράπεζα

θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα ακόλουθα σημεία:

1)Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και η καινοτομία, να αυξηθεί η ευελιξία των τιμών και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

2)Εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους με έμφαση στην επιτάχυνση της διοικητικής μεταρρύθμισης, την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών με σκοπό τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς.

3)Ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση, προκειμένου να βελτιωθεί η πιθανότητα επαναπρόσληψης ατόμων που βρίσκονται στο περιθώριο της αγοράς εργασίας.

4) Συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας και τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα