Τραγικό φινάλε: Στα χώματα του Κομπάνι ο Αϊλάν, ο αδελφός και η μητέρα του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

14:28 4/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Στο Κομπάνι της Συρίας γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της οικογένειας Κούρντι, καθώς νωρίτερα ο πατέρας συνόδευσε στην τελευταία τους κατοικία τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά, που έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας που κατάφερε να επιβιώσει της τραγωδίας στο Αιγαίο, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της «Τελετής των Μαρτύρων», βλέποντας τις σορούς των αγαπημένων του ανθρώπων να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη.

O

Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες. «Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες– να δουν τι συνέβη στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Τίμα Κουρντί η θεία του τρίχρονου Αϊλάν και του πεντάχρονου Γκαλίπ του που πνίγηκαν στο ταξίδι της σωτηρίας… προς την Κω σπαράζει μπροστά στις κάμερες στο σπίτι της στον Καναδά, εκεί που ήταν ο τελικός προορισμός της οικογένειας, το όνειρο να ζήσουν μακριά από το φλεγόμενο Κομπάνι.

Οι λεπτομέρειες για το πως πήρε την απόφαση ο αδελφός της να εγκαταλείψει την πατρίδα του, για το μοιραίο ταξίδι αλλά και τα όσα ακολούθησαν που δίνει η θεία των μικρών συγκλονίζουν. Η οικογένεια αποφάσισε να φύγει παράνομα από την Τουρκία, μόνο όταν απορρίφθηκε η βίζα εξόδου από τη χώρα.

Η Τίμα Κουρντί λέει ότι για όλα φταίνε οι τουρκικές αρχές που δεν εξέδωσαν βίζα εξόδου από τη χώρα στην τετραμελή οικογένεια, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να περάσει στην Κω με φουσκωτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα