Τραμπ: Γελοιότητες όσα λέει η CIA για παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές

19:33 11/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «δεν δέχεται» την εκτίμηση της CIA ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές για να αποτρέψει την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον.

«Νομίζω ότι είναι γελοίο. Νομίζω ότι είναι μία ακόμη δικαιολογία. Δεν το πιστεύω», ανέφερε ο Τραμπ στην εκπομπή «Fox News Sunday», απαντώντας

σε ερώτηση για την αποκάλυψη της Washington Post.

«Εκείνοι [η CIA] δεν ξέρουν αν είναι η Ρωσία, η Κίνα ή κάποιος άλλος που υπέκλεψε την ηλεκτρονική αλληλογραφία πολιτικών οργανισμών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. «Θα μπορούσε να είναι κάποιος στο κρεβάτι του, κάπου. Δεν έχουν ιδέα«, πρόσθεσε.

Δε δίστασε δε να απαξιώσει συνολικά τη CIA, τονίζοντας ότι ήταν εκείνη που υποστήριζε πως ο Σαντάμ Χουσείν δήθεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής.

Όπως έγραψε η Washington Post, στις αρχές Οκτωβρίου, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και η διεύθυνση πληροφοριών (DNI) –που προΐσταται των 17 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών- είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία υπέκλεψε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προσωπικοτήτων και πολιτικών οργανισμών με σκοπό «να παρέμβει στην αμερικανική εκλογική διαδικασία«, χωρίς να διευκρινίζουν το είδος αυτής της παρέμβασης.

«Πηγές που συνδέονται με τη Μόσχα διοχέτευσαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, του Τζον Ποτέστα, και του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ άλλων».

Keywords
Τυχαία Θέματα