Τούρκος πρέσβης: Δε θα βοηθήσει τις σχέσεις μας η μη έκδοση των 8

17:58 19/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Ενδεχόμενη μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο οποίος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι οκτώ στη χώρα τους θα έχουν μια δίκαιη και διαφανή δίκη.

Ο Τούρκος πρέσβης ανέφερε τα παραπάνω μιλώντας σε δημοσιογράφους, για τους οκτώ στρατιωτικούς, που έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου με στρατιωτικό

ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, όλοι τους φοβούνται για τη ζωή τους και δεν θέλουν να εκδοθούν στην Τουρκία.
Στο μεταξύ το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταγραφή των στοιχείων των 8 Τούρκων αξιωματικών στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Στις 2 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η τελευταία συνέντευξη και δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν, ακόμα κι αν η πρωτόδικη απόφαση της επιτροπής είναι απορριπτική, να ασκήσουν έφεση.

Όλα δείχνουν πως, εφόσον δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, η διαδικασία παροχής ασύλου θα είναι πολύμηνη.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δηλώνουν ευχαριστημένοι από τους Έλληνες και τον τρόπο που τους φέρονται, ενώ, όπως αναφέρουν και οι συνήγοροί τους, αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο επαναπατρισμού τους στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα