Τούρκος αντιπρόεδρος: Κακομαθημένες από την ΕΕ Ελλάδα και Κύπρος

10:40 11/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι φρόντισε να απευθύνει μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση από τα συμφέροντά της για τους υδρογονάνθρακες, ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ιδιαίτερα,

οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε βήματα που προσπαθεί να κάνει εναντίον της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα και ο ελληνοκυπριακός τομέας, οι οποίοι είναι κακομαθημένοι από την ΕΕ. Σε αυτό το θέμα, μαζί με την αποφασιστικότητα μας, τις διπλωματικές μας προσπάθειες δείχνουμε και τη στρατιωτική μας δύναμη και την πολιτική μας στην ενέργεια», ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος ενώ πρόσθεσε ότι για την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται οι λεπτομερείς σεισμικές έρευνες με τα εθνικά πλοία.

«Μετά αυτές τις σεισμικές έρευνες χρησιμοποιούμε το εθνικό μας γεωτρύπανο, τον «Πορθητή» για γεωτρήσεις στα ρηχά και βαθιά θαλάσσια νερά. Μετά τον «Πορθητή» θα συμπεριληφθεί στο νηολόγιό μας και το δεύτερο γεωτρύπανό μας στις αρχές του 2019», ανέφερε.

Πηγή: philenews.com

The post Τούρκος αντιπρόεδρος: Κακομαθημένες από την ΕΕ Ελλάδα και Κύπρος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα