Τουλάχιστον 217 συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά του Τραμπ (BINTEO)

12:33 21/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Πρωτοφανές ξέσπασμα βίας σε τελετή ορκωμοσίας προέδρου σημειώθηκε στην Ουάσινγκτον όπου εκατοντάδες διαδηλωτές εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στο πρόσωπο του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε πορείες που πραγματοποιήθηκαν λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο, μαυροφορεμένοι διαδηλωτές, που βρίσκονταν ανάμεσα στους υπόλοιπους που

διαδήλωναν ειρηνικά, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 217 ατόμων.

Στη διάρκεια των επεισοδίων μαυροφορεμένοι μασκοφόροι εκσφενδόνισαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου. Ένας διαδηλωτής έριξε ένα αντικείμενο μέσα από το παράθυρο του συνοδηγού ενός περιπολικού, το οποίο τράπηκε σε φυγή υπό τις ενθουσιασμένες κραυγές του πλήθους.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ακόμη κομμάτια τσιμέντου από το πεζοδρόμιο και μπαστούνια του μπέιζμπολ για να σπάσουν τα παράθυρα υποκαταστήματος της τράπεζας Bank of America και ενός McDonald’s.

Πυρπόλησαν αυτοκίνητα όπως και μία λιμουζίνα, δημιούργησαν φράγματα με κάδους απορριμμάτων και τους έβαλαν φωτιά, έκαψαν κόκκινο καπελάκι με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again», προκάλεσαν ένα σκηνικό χάους σε μία πόλη όπου πρώτη φορά γνώρισε τόσο έντονη διαμαρτυρία σε τελετή ορκωμοσίας προέδρου.

Φυσικά διαδηλώσεις κατά του Τραμπ διοργανώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως σε Βρετανία και Αυστραλία, ενώ σήμερα οι γυναίκες ετοιμάζουν μεγαλειώδη πορεία κατά του ανθρώπου που τον θεωρούν σεξιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα