Τότε που διαβάζαμε Τιραμόλα, Ζάκουλα και Κατερίνα…

19:05 9/4/2017 - Πηγή: Aixmi

«Ψόφησα» στο γέλιο όταν πριν λίγη ώρα ένας παλιόφιλος από τη Ραφήνα, ο Τόλης, καθώς μιλούσαμε θυμήθηκε «στο ξεκάρφωτο» τα περιοδικά που διαβάζαμε μικροί.

Μιά «γραμμή» είναι που άρχιζε από το δημοτικό με Μίκυ Μάους, Ποπάυ και Σεραφίνο, περνούσε στο γυμνάσιο από Μπλεκ, Ζαγκόρ και Όμπραξ και κατέληγε στο λύκειο και τις… τουαλέτες σε Ταρατατά, Ζάκουλα και Μοντατόρε!

Ρε κερατά πού θυμήθηκες αυτή την εποχή; τον ρώτησα και εξαντληθήκαμε ποιός θα φέρει στη μνήμη του τα περισσότερα. Δεν θα σας κουράσω

με συναισθηματισμούς, αναμνήσεις και συγκινήσεις. Τα ονόματα των περιοδικών που θα παραθέσω (όσα θυμηθήκαμε) μιλούν από μόνα τους και «καταπίνουν» με την αθωότητά τους τους Τσίπρες, τους Τζανακόπουλους και τους Τσακαλώτους.

Ελάτε μαζί μου στη χρονομηχανή και ας «ξεφυλλίσουμε» με νοσταλγία τα περιοδικά που σημάδεψαν τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια.

Κλασικά εικονογραφημένα, Μικρός Ήρωας, Μικρή Λουλού, Μίκυ Μάους, Σεραφίνο, Ποπάυ, Τιραμόλα, Χοντρός Λιγνός, Λούκυ Λουκ. Αστερίξ, Κόκομπιλ, Ταρζάν, Μπλεκ, Ζαγκόρ, Όμπραξ, Ντάνιελ Μπουν, Σούπερμαν, Διαπλανητικά, Μικρός Σερίφης, Μικρός Κάουμπόυ, Ζορό, Αμαζόνιος, Κράνος, Έφοδος, Μπόζο, Δράσις, Τανκς, Μάχη, Πόλεμος, Φάντομ, Κότζακ, Αγόρι, Έρικ Καστέλ, Μαύρο Φτερό, Γκολ, Μοντατόρε, Ζάκουλα, Ταρατατά.

Μην ξεχάσουμε και τα κορίτσια που διάβαζαν σαν «τρελά» Πάτυ, Μανίνα και Κατερίνα. Γινόταν της κακομοίρας γιά τον Γαρδέλη, τους Modern Talking και τον Ριτζ…

Θα χαρώ πολύ αν προσθέσετε κι άλλα περιοδικά της «χρυσής» τριακονταετίας 1960 – 1980 στον κατάλογο που ξεχνάω.

Πραγματικά θα χαρώ αν μου τα θυμίσετε!

Keywords
Τυχαία Θέματα