Τόσκας: Κάποιοι ζητούν ακραία μέτρα, σαν τα σκοπιανά

18:20 20/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Την απορία αν οι αντιλήψεις της ΝΔ στα θέματα ασφάλειας οφείλονται σε επηρεασμό από παλαιομοδίτικες αντιλήψεις ή αν οφείλονται στο ότι δεν θέλει να αλλάξει πολιτική, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την ασφάλεια είπε ότι «η τρομοκρατία και το προσφυγικό απαγορεύεται σχεδόν να συνδυαστούν σε επίπεδο

ΕΕ«, ενώ πρόσθεσε πως «ο κάθε πρόσφυγας δεν είναι τρομοκράτης και η τρομοκρατία δεν προέρχεται από το προσφυγικό» και παρατήρησε πως στις συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ έγινε αποδεκτό ότι προβλήματα δημιούργησε η έλλειψη ένταξης αυτών των ανθρώπων και η γκετοποίηση και όχι άλλοι λόγοι τους οποίους -όπως είπε- υπαινίσσεται η αντιπολίτευση.

«Βλέπουμε επηρεασμό της ιδεολογικής τοποθέτησης της ΝΔ από παλαιομοδίτικες αντιλήψεις της δεκαετίας του 50, καταστολή, επίδειξη δύναμης, η εξουσία πάνω από τον πολίτη και εν τέλει αναποτελεσματικότητα, ή δεν θέλετε να αλλάξετε πολιτική«, είπε ο κ. Τόσκας απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι διαχειρίστηκε αναποτελεσματικά το θέμα στην Ηγουμενίτσα που ήταν 4.000-6.000 μετανάστες, στην Πάτρα που ήταν γύρω στις 2.500 και σε άλλες περιοχές, αφού -όπως ανέφερε- «πήγαινε η Αστυνομία τους έδερνε, έφευγαν και μετά πάλι τα ίδια». «Παλιά εργαλεία για νέα προβλήματα δεν αποδίδουν. Το να είμαστε οπισθοφυλακή των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών αντιλήψεων στην Ευρώπη δεν δίνει λύσεις«, είπε.

«Εμείς, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, δεν έχουμε λύσει τα προβλήματα, αλλά προσπαθούμε με μέθοδο και κινούμαστε με διαφάνεια. Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρα προβλήματα και γραφειοκρατία«, τόνισε ο Νίκος Τόσκας και κάλεσε «να μην υπάρχει μικροψυχία γιατί μπορεί να εκληφθεί σαν έλλειψη πατριωτικής αντίληψης στα δύσκολα«.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως αυτό που τον προβληματίζει είναι ότι «αν δεν αντιμετωπίζουμε με πολιτικό ρεαλισμό αυτές τις πρωτόγνωρες τις καταστάσεις, τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όπως ριζοσπαστικοποίηση περιθωριοποιημένων ομάδων και άκρατη συντηρητικοποίηση άλλων πολιτών, που θα οδηγηθούν σε ακραίες αντιλήψεις«.

Και καταλήγοντας τόνισε: «Αυτό να το καταλάβουν κάποιοι που ζητούν ακραία μέτρα, παρόμοια με τα σκοπιανά«.

Keywords
Τυχαία Θέματα