Τορόντο: Δέκα νεκροί σε επίθεση με βαν – Συνελήφθη ο 25χρονος δράστης

08:52 24/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Τον πανικό έσπειρε βαν που έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό δρόμο του Τορόντο με τον τραγικό απολογισμό να αγγίζει τους 10 νεκρούς.Περίπου 15 άτομα θεωρείται ότι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση στη γωνία της οδού Γιονγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς, όταν το βαν ανέβηκε στο πεζοδρόμιο παρασύροντας πεζούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας που ακινητοποίησε το βαν και συνελαβε τον δράστη, ο

οποίος στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε ως ο 25χρονος Άλεκ Μινασιάν, απόφοιτος γυμνασίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, από το Ρίτσμοντ Χιλ του Καναδά.

Ο δράστης ούρλιαζε στους αστυνομικούς «σκοιτώστε με» και «έχω ένα όπλο στην τσέπη» ενώ αξιωματικός τον ρίχνει στο έδαφος και του περνά χειροπέδες.

O πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό σε δήλωση του ανέφερε: «Οι καρδιές μας είναι με τα θύματα. Προφανώς θα μάθουμε πολλά περισσότερα τις επόμενες ώρες».

White Van seen plowing into people on #YongeStreet #Toronto injuries everywhere pic.twitter.com/bZFDVdhLz4

— Obelix (@henrimiller100) 23 Απριλίου 2018

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

The post Τορόντο: Δέκα νεκροί σε επίθεση με βαν – Συνελήφθη ο 25χρονος δράστης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα