Τώρα τελευταία, ο Θεός βαριέται και ο Πέτρος εμπνέεται…

19:00 20/1/2014 - Πηγή: Aixmi

«Ο έρωτας είναι ό,τι πιο κοντινό στην πρώτη ύλη του σύμπαντος, την αγάπη. Εισαγωγή στην ελευθερία. Κι όποιος δεν αντέχει τον έρωτα, δεν αντέχει την ελευθερία» [ήρωας του έργου]

«Πατώντας» πάνω στη… βαρεμάρα του Θεού, ο οποίος ενώ παλιότερα όριζε μεγαλοπρεπώς τα πάντα στις ζωές των πάντων, πλέον κάθεται κι αυτός παρατηρητής απέναντι στην πλήξη που διακατέχει τον μέσο άνθρωπο του σήμερα, ο Πέτρος Κουμπλής, φίλος, συνάδελφος και συνοδοιπόρος στο aixmi.gr, έστησε μια θεατρική, δραματικά υπαρξιακή κωμωδία (έτσι ακριβώς την ορίζει).

Ο
Πέτρος συστήνει στο κοινό δύο βαλτωμένους στην απραγία και ματαιοδοξία συνανθρώπους μας, μόνους, οι οποίοι έχουν μια μοναδική ευκαιρία: Να συναντηθούν και να τα πουν με τον ίδιο το Θεό. Να συνδιαλαγούν, να αντιπαρατεθούν, να λύσουν παρεξηγήσεις, μα και τελικά να διαπιστώσουν ότι ο δημιουργός τους δεν είναι εκεί γι’ αυτούς, αν πρωτίστως δεν δράσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

«Αν ποτέ τολμήσω να επαναστατήσω ενάντια στην Πλήξη, δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα!». Ακούγεται στο έργο, και ηχεί απειλητικό. Δεν είναι, όχι. Μα είναι παρότρυνση, κάλεσμα, ανάγκη μας.

Τους δύο ήρωες του έργου, Εμίλ και Βίκτωρ, δύο ανθρώπους από εμάς ουσιαστικά, ενσαρκώνουν οι χαρισματικοί Γιάννης Ποιμενίδης και Πάρης Λύκος, ενώ τον Θεό ο ιδιαίτερος Δημήτρης Φραγκιόγλου. Το καστ συμπληρώνει ο αεικίνητος Ορέστης Καρύδας, στο ρόλο του αφηγητή. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η νεαρή, αέναη Μαργαρίτα Γερογιάννη.

Μέσα από διαλόγους μοντέρνους και αστείους, που καταφέρνουν όμως να εκκρίνουν μηνύματα κινητοποίησης προς τον άνθρωπο -προσέξτε, πρώτα τον άνθρωπο και δευτερευόντως τον πολίτη- ο οποίος βλέπει γύρω του τα πάντα στατικά, να κάθονται μέχρι και να τον περιγελούν με θράσος, χωρίς ο ίδιος να κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του να τα ορίσει, ο συγγραφέας στέλνει ένα καίριο μήνυμα.Ο Πέτρος μέσα από το έργο «ταρακουνά»… Μας θυμίζει, αν μη τι άλλο, ότι κι ας δυσκόλεψαν οι καιροί, κι ας άλλαξαν οι ρόλοι, κι ας λιγοστεύουν τα όνειρα, η δύναμή μας παραμένει. Είμαστε μικροί θεοί.

Μπορεί δε, με λίγη μόνο θέληση και προσπάθεια, αυτή η δύναμη να πολλαπλασιαστεί κιόλας!

Ο Πέτρος, εγώ και πολλοί ακόμη θεατές αυτής της παράστασης θέλουμε και το προσπαθούμε! Εσύ;

*Follow on Twitter: @VagLiak

*** Η θεατρική παράσταση «Ο Θεός Βαριέται Τώρα Τελευταία» παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον χώρο Πολιτισμού 104- black box, στο Γκάζι. Διαβάστε περισσότερα εδώ, στη στήλη προτάσεων του aixmi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα