Το ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα

10:52 17/3/2016 - Πηγή: Aixmi

«Πράξη εκδίκησης» για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν από τον Ιούλιο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία χαρακτήρισε η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK) την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα την Κυριακή, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη.

Στόχος της επίθεσης αυτής ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά μεγάλος αριθμός πολιτών σκοτώθηκε μετά την επέμβαση της αστυνομίας, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η TAK, η οποία προειδοποίησε επίσης ότι είναι αναπόφευκτη περαιτέρω απώλεια ζωής αμάχων στις επιθέσεις της.

Στην

ανακοίνωσή της, η ΤΑΚ προειδοποιεί εξάλλου ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιθέσεις κατά αυτών που θεωρεί υπεύθυνους για τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Κλειστό το γενικό προξενείο της Γερμανίας στην Πόλη και η πρεσβεία της στην Άγκυρα

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα, όπως και το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν για λόγους ασφαλείας, λόγω φόβων για επικείμενη επίθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και η γερμανική σχολή στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε έπειτα από «ανεπιβεβαίωτη προειδοποίηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα