Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι πάει για Ρεκόρ Γκίνες

12:26 6/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε Ρεκόρ Γκίνες στοχεύει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, καθώς επιδιώκεται το εφετινό κυνήγι του θησαυρού να ξεπεράσει τις 1.010 συμμετοχές.

Η φετινή διοργάνωση έχει θέμα: «Συγκάτοικοι στο όνειρο», το σύνθημα, η ουσία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017! Η πιο δυνατή καρναβαλική παρέα της χώρας, μια τεράστια, χωρίς σύνορα αγκαλιά, που μέσα της κλείνει συμμετέχοντες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, καλεί και φέτος όλους να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη, το όνειρο, τόνισε η κυρία Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος τουρισμού μιλώντας στο praktoreio-tourism.gr.

Η

“πολυκατοικία”, που αποτελεί βασικό στοιχείο του φετινού concept, ήταν μία παράμετρος προβληματισμού για τον σχεδιασμό του poster. Η πολυκατοικία, ως έννοια υποδηλώνει ένα βαρύ και στατικό, τσιμεντένιο οικοδομικό όγκο, και στη συλλογική συνείδηση έχει αποτυπωθεί ως κάτι άχαρο και άσχημο. Η πολυκατοικία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού καλείται να ανατρέψει αυτά τα στερεότυπα.

Σχεδιάστηκε με βάση τρεις άξονες. 1. Να είναι ευέλικτη, εύκαμπτη, ελαφριά, να μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, ακόμα και πάνω στα σύννεφα, να τροφοδοτείται με τα όνειρα και τα οράματα των καρναβαλιστών. 2. Να αποτυπώνει διακριτά (αλλά και διακριτικά) στοιχεία της πόλης και αναφορές στην ιστορία και την παράδοσή της, που συνδέεται στενά με την ιστορία και την παράδοση του Καρναβαλιού μας. 3. Να είναι μία πολυκατοικία προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, είναι φιλόξενη και ανοιχτή να δεχτεί και να ενσωματώσει ανθρώπους και ιδέες. Αυτή την πολυκατοικία τη δημιουργούμε και τη διαμορφώνουμε όλοι ζώντας ως «συγκάτοικοι στο όνειρο», τονίζει η αντιδήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα