Το «ρεσάλτο» του Λιμενικού στο σκάφος με τα ναρκωτικά στην Κρήτη

08:37 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη δημοσιότητα έδωσε το Λιμενικό το βίντεο από το «ρεσάλτο» στο σκάφος που μετέφερε περίπου 7 τόνους ναρκωτικά στα νότια της Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές.

Ακολούθως, τα έξι μέλη του πληρώματος, συριακής υπηκοότητας, ακινητοποιήθηκαν και το εν λόγω σκάφος οδηγήθηκε

στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, όπου μετά από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και κλιμακίου της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ., διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής ότι μετέφερε έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6.177,800 kg) κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Η συγκεκριμένη ποσότητα ήταν συσκευασμένη σε 241 δέματα, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου, ενώ η συνολική αξία του φορτίου ανέρχεται περίπου στα εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ (70.000.000€).

https://www.youtube.com/watch?v=KmbxUtfJ0x8&feature=youtu.be

The post Το «ρεσάλτο» του Λιμενικού στο σκάφος με τα ναρκωτικά στην Κρήτη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα