Το πραξικόπημα τελείωσε;

02:49 16/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την έναρξη του πραξικοπήματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν ανακοίνωσε πως το στρατιωτικό πραξικόπημα έχει τελειώσει, ενώ σε ότι αφορά στην τύχη των πραξικοπηματιών που έχουν συλληφθεί ανέφερε πως «οι συνωμότες θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία». Τονίζεται ωστόσο ότι η θανατική ποινή έχει καταργηθεί.

Οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, η τουρκική ΜΙΤ, σε ανακοίνωση της μόλις λίγα λεπτά πριν ανέφερε στην ουσία το τέλος του πραξικοπήματος. Όπως δημοσίευσε χαρακτηριστικά: Το πραξικόπημα ήταν «πυροτέχνημα».

Αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Ωστόσο την ίδια ώρα η κατάσταση στην Άγκυρα παραμένει τεταμένη. Ελικόπτερο των πραξικοπηματιών άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου του Κοινοβουλίου, όπου μέσα βρισκόταν και ο πρόεδρος της Βουλής. Προκλήθηκαν ζημιές ενώ υπήρξε και συσκότιση στην γύρω περιοχή και σημειώθηκαν και τραυματισμοί.

Λίγη ωρα αργότερα πραξικοπηματίες εισέβαλαν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk στην Κωνσταντινούπολη και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης κραυγές και πυροβολισμούς να ακούγονται μέσα από τον σταθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα