Το Ποτάμι παρουσιάζει τις θέσεις του για την αγροτική ανάπτυξη

13:26 31/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Τις θέσεις του για την αγροτική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας παρουσίασε το Ποτάμι, με την επισήμανση «Πριν πας με ευκολία σε νέους φόρους, ψάξε να βρεις γιατί δεν εισπράχθηκαν αυτοί που ήδη έχεις θεσπίσει και πάρε μέτρα γι΄ αυτό».

Η αγροτική παραγωγή θέλει γνώση, σχέδιο και καινοτομία κι όχι νέους φόρους τονίζει στην ανακοίνωση του το Ποτάμι και καλεί την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με σοβαρότητα και προοπτική και να μην αρκείται σε ερασιτεχνισμούς πάνω στον αγροτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά την περιοδεία του για

το αγροτικό ζήτημα στη Β. Ελλάδα, ο επικεφαλής του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Θα επισκεφθεί τους νομούς Κοζάνης, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει συναντήσεις με ομάδες παραγωγών, πρότυπους συνεταιρισμούς, με στελέχη της αγροτικής παραγωγής.

Όπως επισημαίνει ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του Ποταμιού υπάρχει ανάγκη για καθολική διακίνηση της παραγωγής από τους συνεταιρισμούς και οργανώσεις παραγωγών, ώστε να παταχθεί το παρεμπόριο και οι αθέμιτες πρακτικές των ολιγοπωλίων.

Το Ποτάμι μιλάει για παραγωγή τροφίμων και όχι για πρωτογενή τομέα και παραγωγή τροφίμων σημαίνει σχέδιο, γνώση, καινοτομία, οργάνωση, συνεργασίες, ποιότητα, προστασία περιβάλλοντος, μεγαλύτερο παραγόμενο πλούτο για τους καλλιεργητές και μεγαλύτερη απασχόληση που σημαίνει εξωστρέφεια και εξαγωγές.

Επισημαίνει επίσης ότι η αγροτική οικονομία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχέδιο ως μια ολοκληρωμένη, καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης τροφίμων που θα στηρίζεται και θα υλοποιείται πρώτα και κύρια από καλά οργανωμένες και σύγχρονες Ομάδες Παραγωγών.

Μάλιστα τονίζει ότι ο αγροτικός τομέας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης και ζητεί από την κυβέρνηση να οριστεί χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης και ψήφισης μέτρων.

Τα μέτρα που προτείνει το Ποτάμι

Keywords
Τυχαία Θέματα