Το κομμένο δάχτυλο αποκάλυψε τον Γάλλο τζιχαντιστή

10:04 15/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, 29 ετών, αλγερινής καταγωγής. Είναι τα στοιχεία του πρώτου τζιχαντιστή που ταυτοποιήθηκαν μετά το μακελειό στο Παρίσι.Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, ένα κομμένο δάχτυλο στον τόπο του εγκλήματος και η εξέταση που ακολούθησε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επιδρομή των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στο Μπατακλάν.

Το παλιό σπίτι του, το οποίο βρίσκεται στη γενέτειρά του, σε ένα φτωχό προάστιο στο Παρίσι, ερευνήθηκε από ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι

ο Μοστεφάι έζησε μέχρι το 2012 και στη Σαρτρ, στο νοτιοδυτικό Παρίσι. Η ίδια πηγή τόνισε ότι ο νεκρός τρομοκράτης είχε φτάσει, το βράδυ της Παρασκευής, στο θέατρο Μπατακλάν, οδηγώντας ένα μαύρο ή γκρι Volkswagen Polo, που είχε καταχωρηθεί στο Βέλγιο.

Λίγο αργότερα ο Γάλλος γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι οι επτά από τους οκτώ τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι ενεργοποίησαν τα γεμάτα εκρηκτικά γιλέκα τους φωνάζοντας συνθήματα για τον Αλλάχ, τη Συρία και το Ιράκ,

Όπως αποκάλυψε, είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες και εξαπέλυσαν τις επιθέσεις με απόλυτο συντονισμό. Στο επίκεντρο των ερευνών για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους βρίσκεται ένα μαύρο Polo που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από το θέατρο Μπατακλάν. Είχε νοικιαστεί στο Βέλγιο από Γάλλο πολίτη, ο οποίος συνελήφθη στα σύνορα μετά τις επιθέσεις.

Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Stade de France και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολταίρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 129 και των τραυματισμένων σε 352, εκ των οποίων οι 99 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα