Το κάρφωμα Βενιζέλου για παραμάγαζο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

18:39 7/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Η άθλια τροπή που πήρε η συζήτηση στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, με πρωταγωνιστή τον Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και το κατώτατης υποστάθμης επίπεδο των διαλόγων Ζωής Κωνσταντοπούλου -Βαγγέλη Βενιζέλου, δεν επέτρεψαν να αναδειχθεί το μόνο, ίσως, σοβαρό σημείο της μαραθώνιας συνεδρίασης.

Η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

ότι επί μήνες υπήρχαν συζητήσεις για το θέμα της λίστας, πίσω απο την πλάτη του.

Ποιοι τις έκαναν;

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Κώστας Μπίκας, και του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης.

Δηλαδή, ενώ ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αγνοούσε ότι ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών «συνωμοτούσε» με τους άλλους δυο;

Με ποιο σκοπό και για λογαριασμό ποιου;

Αυτό δεν το είπε. Διαβάζοντας, όμως, τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής πέφτει κανείς πάνω στην κατάθεση του Διώτη και βλέπει τις συνομιλίες του με τον Παπακωνσταντίνου και τις αναφορές του στον Μπίκα και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Άρα; Όλοι αυτοί προσπαθούσαν τότε κάτι να κρύψουν και σήμερα κάποιον να καλύψουν;

Από τις καταθέσεις τους συνάγεται ότι και οι τρεις (Παπακωνσταντίνου, Μπίκας, Διώτης) έχουν πει αρκετά ψέματα. Ο Διώτης, ειδικά, πολύ περισσότερα από ένα -γεγονός που τον έχει στριμώξει «στα σχοινιά».

Είναι εκείνος, όμως, που ταυτόχρονα έχει αποκαλύψει το ψέμα του Μπίκα και την ενημέρωση που είχε ο Γιωργος Παπανδρέου για το θέμα της λίστας.

Συνεπώς, ο Βενιζέλος μάλλον υπονοεί ότι το σύστημα των ανθρώπων του Παπανδρέου είχε συνεχή αλληλοενημέρωση και τα όποια στοιχεία προέκυπταν τα έδιναν απευθείας στον τότε πρωθυπουργό, παρακάμπτοντας τον ίδιο.

Με δεδομένο, όμως, ότι και ο ίδιος τα είπε υπαινικτικά και τα μέλη της Προανακριτικής έμειναν στις χυδαιότητες Κασιδιάρη και στους καυγάδες της Κωνσταντοπούλου, μάλλον αποκλείει να δοθεί κάποια συνέχεια στο θέμα.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να πάει στην Προανακριτική για να δώσει απαντήσεις. Υπόμνημα θα στείλει. Και πώς (και γιατί) να πάει σ’ αυτό το «τσίρκο»;

Keywords
Τυχαία Θέματα