Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «δεν πάει» Άγκυρα λόγω διαφωνίας με τις τουρκικές αρχές

22:21 16/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναβλήθηκε η επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν σήμερα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο στην Άγκυρα, με στόχο «να αποκατασταθεί ο πολιτικός διάλογος», εξαιτίας των διαφωνιών που προέκυψαν για τα πρόσωπα που θα στελέχωναν την ευρωπαϊκή αποστολή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια ευρωπαϊκή πηγή.

Δύο ευρωβουλευτές, ο Γερμανός Έλμαρ Μπροκ (Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ΕΛΚ) και η Ολλανδέζα Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές) επρόκειτο να εκπροσωπήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις «συνομιλίες υψηλού επιπέδου

με τις τουρκικές αρχές» σήμερα, επισήμανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε δελτίο τύπου.

Οι βουλευτές επρόκειτο επίσης να συναντηθούν με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών, σε αυτή την επίσκεψη αντικείμενο της οποίας ήταν η «αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου» με την Άγκυρα κι ενώ οι σχέσεις μεταξύ των Βρυξελλών και της τουρκικής κυβέρνησης παραμένουν τεταμένες μετά τις εκκαθαρίσεις των τουρκικών αρχών που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ωστόσο, η επίσκεψη «αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία εξαιτίας της διαφωνίας με τις τουρκικές αρχές για τη μορφή των συναντήσεων» συμπλήρωσε το Ευρωκοινοβούλιο στην ανακοίνωσή του.

«Οι Τούρκοι συμφωνούσαν στη συνάντηση με τον Μπροκ όμως δυσκολεύονταν να συμφωνήσουν για τη συνάντηση με την Πίρι, της εισηγήτριάς μας για την Τουρκία», λόγω της θέσης που έχει πάρει σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έκανε δεκτό την Τρίτη στις Βρυξέλλες τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Εμέρ Τσελίκ, «αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψη έως να γίνουν σεβαστές οι εξουσίες του Κοινοβουλίου».

«Ο διάλογος απαιτεί οι δύο πλευρές να έχουν διάθεση να συνομιλήσουν. Συνεχίζω να ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορέσει να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα» δήλωσε ο Σουλτς, σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα