Το 7-0 «άλλαξε» τον Ολυμπιακό

10:41 24/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του πως έχει αλλάξει η «συμπεριφορά»-και τα αποτελέσματα-του Ολυμπιακού εκτός έδρας στην Ευρώπη μετά από την πιο βαριά ήττα του!

ΔΕΝ μπορώ φυσικά να ξέρω τι θα κάνει απόψε ο Ολυμπιακός στο Μονπελιέ. Μπορεί και να φάει τρία μπαλάκια, μπορεί και να τσιμπήσει το διπλό και να φύγει. Μαντεψιές μπορώ μόνο να κάνω, με βάση διάφορα

δεδομένα.

Εκεί που θέλω να σταθώ σήμερα, είναι στο ότι πλέον ο εκτός έδρας Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά ο εκτός έδρας Ολυμπιακός της Ευρώπης έχει αλλάξει. Δεν είναι αυτός που ήταν περίπου μία δεκαετία πριν. Πλέον ο Ολυμπιακός όταν βγαίνει από την Ελλάδα είναι πιο δυνατός. Πολύ καλός μπορεί να μην είναι, αλλά δεν έχει σχέση με την ομάδα που πήγαινε και έτρωγε πεντάρα στη Ρόζενμποργκ κλπ, κλπ.

Ασφαλώς και το σημαντικότερο ρόλο παίζει η εμπειρία που αποκτάει η ομάδα μέσα από τις πολλές συμμετοχές της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ίσως έπαιξε κι ένα μεγάλο ρόλο το πιο τραγικό αποτέλεσμα στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου, εκείνο το Γιουβέντους-Ολυμπιακός 7-0 το Δεκέμβρη του 2003. Έκανε ίσως τους πάντες στον Ολυμπιακό να αντιληφθούν ότι στην Ευρώπη δεν μπορείς  να πας να παίζεις «ελεύθερα» και χωρίς να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου, διότι πολύ απλά κινδυνεύεις να διασυρθείς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα