Το 43ο πρωτάθλημα στην ιστορία του πήρε ο Ολυμπιακός

19:23 28/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά την εντός των συνόρων κυριαρχία του, χαροποιώντας και φέτος τον κόσμο του! Επικράτησε υπό τα βλέμματα δημοσιογράφων από Πορτογαλία (που είχαν έρθει για τον Μάρκο Σίλβα) και Σκανδιναβία στο Καραϊσκάκη στη Βέροια και και έτσι «κλείδωσε» και τυπικά τον 43ο τίτλο του! Είναι το 6ο σερί πρωτάθλημα και το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια!

Το πρόσωπο του αγώνα;

Ο πιστός στρατιώτης Νταβίντ, που αποθεώθηκε περισσότερες από 2 φορές από τον κόσμο! Ο Φουστέρ φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού έβαλε τα πρώτα του φετινά τέρματα στο πρωτάθλημα δίνοντας τη νίκη με σκορ 3-0 (το άλλο γκολ ο Πουλίδο). Ο Ολυμπιακός έχοντας «καθαρίσει» πλέον το πρωτάθλημα στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θέλοντας εκεί να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Με λίφτινγκ για το 43ο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα και λόγω απουσιών και προβλημάτων αλλά κυρίως εξαιτίας του επερχόμενου ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγές. Βασικός κίπερ ξανά ο Ρομπέρτο και όχι ο Καπίνο αλλά κατά τα άλλα Σαλίνο δεξί μπακ, Τσιμίκας αριστερά (στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στο πρωτάθλημα) και κέντρο άμυνας με Ντα Κόστα και Βούρο, κέντρο με Κασάμι και Ζντιέλαρ, επιτελικός ο Τσόρι, άκρα με Φουστέρ και Κολοβό και φορ ο Πουλίδο.

Η διάταξη της Βέροιας

Για τη Βέροια του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ο Καντιμοίρης ήταν ο κίπερ. Στην άμυνα την τετράδα απάρτιζαν οι Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν και Μπράβο. Κέντρο με Άρτσε και Σιόντη, στα «φτερά» οι Μαγιέφσκι και Γιουσούφ και φορ ο Ναζλίδης. Πίσω του έπαιζε ως δεκάρι ο Ανάκογλου.

Πρώτη απειλή με Φουστέρ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με αρκετά καλά… πατήματα στο γήπεδο. Απείλησε πρώτη φορά ουσιαστικά στο χαμένο τετ α τετ του Φουστέρ στο 6ο λεπτό. Στο 10ο λεπτό ο Τσόρι έκανε κίνηση και σουτ που μπλόκαρε ο αντίπαλος κίπερ. Στο 17ο λεπτό ο Τσόρι επιχείρησε ξανά για γκολ.

Το… καθάρισε ο αρχηγός!

Στο 19ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ ο Φουστέρ βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 1-0. Μετά την εκτέλεση του Τσόρι η μπάλα βρήκε στο τείχος και μετά άλλαξε πορεία για να «στρωθεί» στον Ισπανό άσο και να σκοράρει από κοντά. Ήταν και το παρθενικό τέρμα του στο πρωτάθλημα φέτος. Σε έξι ματς έχει ένα γκολ και μία ασίστ.

Η Βέροια θέλησε να δώσει την… απάντησή της με σουτ του Γιουσούφ στο 26′. Μετά από παρέμβαση του Ρομπέρτο πέρασε κόρνερ. Είχε και ένα καλό σουτ του Ανάκογλου λίγο άουτ στο 30′. Στο 31′ ένα καλό σουτ του Κασάμι υποχρέωσε τον Καντιμοίρη να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στην συνέχεια και ο Πουλίδο «κυνήγησε» το γκολ σε 2 φάσεις.

Στο 36′ ο Ναζλίδης από θέση βολής έκανε ένα κακό σουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 42′ μετά από λάθος του Ντα Κόστα από καλή θέση είχε ξανά κακή έμπνευση. Στο 44′ μία κεφαλιά του Κασάμι πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Βέροιας. Στο 45′ ένα εξαιρετικό σουτ του Μαγιέφσκι πέρασε ελάχιστα έξω.

Ευκαιρίες και σε Μπουχαλάκη και μεγάλη φάση η Βέροια

Με την σέντρα του β’ μέρους ο Σίλβα έριξε στο ματς και τον Μπουχαλάκη αντί του Ζντιέλαρ για να παίξει και αυτός ένα ημίχρονο. Στο 48′ ένα σουτ του Ντα Κόστα βρήκε κόντρα για να καταλήξει στα χέρια του Καντιμοίρη. Στο 52′ ο Μαγιέφσκι νικήθηκε από τον Ρομπέρτο σε τετ α τετ.

Στο 57′ ο Κασάμι από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Καντιμοίρη. Ο ίδιος παίκτης απέτυχε να βρει δίχτυα με κεφαλιά στο 59′.

Στο 62′ ο Ολυμπιακός έβγαλε ξανά φάση με σέντρα Τσιμίκα και κεφαλιά Ντα Κόστα που έβγαλε πολύ δύσκολα ο Καντιμοίρης. Στην συνέχεια ένα σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε έξω.

Και πάλι ο Φουστέρ γκολ και 2-0!

Στο 65′ ο Φουστέρ μετά από σέντρα Σαλίνο και στοπάρισμα του Κολοβού με ένα δυνατό και καλό σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 2-0. Ο Ισπανός άσος είχε την δυνατότητα να βάλει και 3ο γκολ μετά από μπαλιά του Ερνάνι και κεφαλιά του, την οποία δεν έπιασε όμως καλά. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το πρέσινγκ και έκαναν και άλλες φάσεις με Φουστέρ, Φορτούνη και Μπουχαλάκη. Στο 74′ ο Φορτούνης προσπάθησε να σκοράρει εντυπωσιακά με ψαλιδάκι μετά από «σκάψιμο» της μπάλας από τον Φουστέρ. Εντυπωσιακή επέμβαση του Καντιμοίρη και σε αυτήν την φάση. Στο 79′ ένα νέο σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 82′ ο Καντιμοίρης είχε ξανά εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Ντα Κόστα ενώ αμέσως μετά είχε φάση και ο Κασάμι.

Σκόρερ και ο Πουλίδο για το 3-0

Στο 84′ ο Ολυμπιακός έβαλε και 3ο γκολ με την συμμετοχή του Φουστέρ. Ο Ισπανός έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε κόντρα αλλά ο Πουλίδο με την επιμονή του κέρδισε την μπάλα και την έστειλε σε ένα σημείο όπου ο Καντιμοίρης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα