Τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ποντίων λόγω της επετειακής φανέλας για τη Γενοκτονία

23:36 18/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ήταν αναμενόμενο, μετά την απόφαση της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου να αγνοήσει την απόφαση της ΕΠΟ και να αγωνιστεί με την επετειακή φανέλα με το μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ότι ο προγραμματισμένος για την Κυριακή αγώνας με την Αναγέννηση Παγουρίων θα ματαιωνόταν.

Πράγματι, ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης, εφαρμόζοντας την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ να «κόψει» τα μηνύματα για τη Γενοκτονία, προχώρησε στη ματαίωση του

αγώνα της Α΄ φάσης του Κυπέλλου ανάμεσα στην Αναγέννηση Παγουρίων και στην ΠΑΕ Ποντίων.

O πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση: «Η αιτία της μη διεξαγωγής του αγώνα όπως έχει αναγράψει στο φύλλο αγώνος είναι το έγγραφο το οποίο έχει περιέλθει στα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης και το οποίο κοινοποιήθηκε σε εμάς (Σάββατο 16/9) είναι μία γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας από τον δικηγόρο κύριο Βασίλη Σαράκη, ο οποίος λέει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φανέλα η οποία προσβάλει το κοινωνικό δημόσιο αίσθημα». Προανήγγειλε επίσης ότι η ΠΑΕ θα προσφύγει κατά της απόφασης στα αρμόδια όργανα, διεκδικώντας τη δικαίωσή της.

Αναφέρθηκε επίσης και σε εμπλοκή εξωθεσμικών παραγόντων στο θέμα. Και αυτό γιατί μετά την ακύρωση της αναμέτρησης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για διεξαγωγή φιλικού αγώνα, απόφαση η οποία άλλαξε από τη μεριά των γηπεδούχων για λόγους που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Σύμφωνα βέβαια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ποντίων η πλευρά της Αναγέννησης Παγουρίων άλλαξε γνώμη για τη διεξαγωγή φιλικού, έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από το διευθυντή της ΕΠΣ Θράκης, κ. Κομνηνό.

Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ Ποντίων ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι αποφάσισε να αγωνιστεί κανονικά η ομάδα με την επετειακή αυτή εμφάνιση. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών αλλά και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, όπου λήφθηκε η σχετική απόφαση ομόφωνα, παρά τον κίνδυνο τιμωρίας που υπήρχε.

Πηγή: thrakisports.gr}

Keywords
Τυχαία Θέματα