Τι μου είπε σοβαρός δημοσκόπος για το «ασανσέρ» του Αλέξη Τσίπρα

14:51 19/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Όλες οι εταιρείες κάνουν γκάλοπ και σήμερα, απλώς δεν τα ανακοινώνουν λόγω της απαγόρευσης που ισχύει. Και οι δημοσιογράφοι που μαθαίνουμε τι απαντήσεις παίρνουν, δεν επιτρέπεται να τις δημοσιοποιήσουμε. Ας αξιολογήσουμε, λοιπόν, στις δημοσκοπήσεις της Παρασκευής.

Όλες έδιναν προβάδισμα στον Σύριζα, από δέκατα έως και διόμισυ μονάδες. Η συσπείρωσή του είχε αρχίσει να ξεκολάει από το 55% και έφτανε στην περιοχή του 65%, τη στιγμή

που η αντίστοιχη της ΝΔ πλησίαζε το 85%.

Όπως μου έλεγε σοβαρός εκλογικός αναλυτής, «πες μου έναν λόγο για τον οποίο κάποιος που ψήφισε ΝΔ τον Ιανουάριο, δεν θα την ξαναψηφίσει τώρα». Πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό της θα είναι, τουλάχιστον, 27,81%.

Ο ίδιος μου έλεγε παραμονές εκλογών του Μαΐου 2012: «έχει πάρει ασανσέρ ο Σύριζα και δεν ξέρω πού θα σταματήσει». Τον ρώτησα τι βλέπει για τις αυριανές εκλογές και μου απάντησε: «ξεκίνησε πάλι το ασανσέρ του Τσίπρα, να δούμε σε ποιον όροφο θα φτάσει».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο Σύριζα ανεβαίνει τα τελευταία 24ωρα, όπως συνέβη και το 2012 και τον περασμένο Ιανουάριο. Βεβαίως, οι συνθήκες δεν είναι καθόλου ίδιες. Η ελπίδα για ανατροπή των μνημονίων, που εκπροσωπούσε, έχει εξατμιστεί. Παραμένει, όμως, σε πολλούς η εικόνα του πρωθυπουργού -σκληρού διαπραγματευτή. Και όπως έχουν δείξει όλα τα γκάλοπ, ο κόσμος θα ψηφίσει με βασικό κριτήριο το ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα πράγματα μέσα στο νέο μνημόνιο.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ήδη κάνει ένα μικρό θαύμα. Παρέλαβε σε διάλυση τη ΝΔ, κατάφερε να την επανενώσει και να συσπειρώσει τους οπαδούς της, που απομακρύνονταν. Έφερε στα ίσια ένα εντελώς χαμένο παιχνίδι και έφτασε να διεκδικεί την πρώτη θέση. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, θα έχει προσφέρει πολλά, πάρα πολλά στην παράταξή του…

Κυριακή κοντή γιορτή…

Keywords
Τυχαία Θέματα