Τι λες τώρα; 50.000 ευρώ μεροκάματο ο Νεϊμάρ!

13:24 7/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Κάτι τους πιάνει αυτούς τους τύπους κάθε Αύγουστο και ανοίγουν τα θησαυροφυλακιά τους, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ποδοσφαιριστές. Πέρυσι τέτοιες ημέρες οι Άραβες ιδιοκτήτες της αγγλικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσαν 105.000.000 ευρώ γιά τον 25χρονο Γάλλο χαφ της Γιουβέντους Πολ Πογκμπά. Φέτος ο Καταριανός ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε περίπου τα διπλάσια γιά τον επίσης 25χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό της Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ.

Αλλά

αυτά τα γνωρίζετε ήδη, οπότε τι τα γράφω; Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι με βάση το πριμ μετεγγραφής, τα μπόνους, τα δικαιώματα διαφήμισης, τα πριμ γκολ και τα χρήματα του συμβολαίου που υπέγραφε έως το 2022, ο κ. Νεϊμάρ θα έχει μεροκάματο – ναι καλά διαβάζετε μεροκάματο – 50.000 ευρώ γιά τις τέσσερις ώρες της διπλής προπόνησης και άλλες τέσσερις οι υποχρεώσεις δημοσίων σχέσεων ! Αν υπολογίσουμε το νόμιμο οκτάωρο (που στην Ελλάδα δεν υφίσταται φυσικά) ο κ. Νεϊμάρ θα παίρνει περίπου 6.000 ευρώ την ώρα. Χρήματα που θα βγάλει ένας νέος Έλληνας εργαζόμενος με 12ωρο επί καθημερινά επί έναν χρόνο. Δηλαδή η μία ώρα του κ. Νεϊμάρ είναι ο ένας χρόνος εργασίας ενός νέου Έλληνα.

Χριστός κι Απόστολος! Την ώρα που δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη ζουν εξαθλιωμένοι, φτωχοί, επαίτες, ρακένδυτοι, πεινασμένοι, ένας 25χρονος ποδοσφαιριστής κερδίζει 50.000 ευρώ την ημέρα!

Μετά τους «παππούδες» Μέσι και Ρονάλντο, ο Νειμάρ θεωρείται ο επόμενος Μίδας του ποδοσφαίρου. Αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί ύβρη ένας άνθρωπος να παίρνει 80.000 ευρώ μεροκάματο. Όταν την ίδια ώρα παιδιά πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο που κοστίζει δύο ευρώ. Ή τρώνε κάθε δύο ημέρες ένα μπολ σούπας από καλαμπόκι. Η αλήθεια λοιπόν δεν ψιμυθιώνεται.

Και η σχιζοφρένεια συνεχίζεται με τη φανέλα του Νειμάρ, να πουλάει 10.000 κομμάτια σε μία ώρα (100 ευρώ η μία επί 10.000 μας κάνει 1.000.000 ευρώ!). Όταν ένας συνομίλικος του Νειμάρ στην Ελλάδα εργάζεται μοιράζοντας φυλλάδια στο λιοπύρι, ή σερβίροντας καφέδες στα beach bar η ψάχνοντας τηλεφωνικά πελάτες γιά 2 ευρώ την ώρα!

Όταν – ακόμη χειρότερα – στη Βολιβία (τι μας νοιάζει θα σκεφτούν διάφορα «τέρατα» τι γίνεται στη Βολιβία, ούτε πού είναι δεν ξέρουν) ανήλικοι από 8 έως 15 ετών εργάζονται 12ωρο σε στοές μεταλλείων, υφαντουργεία, εργοστάσια, τυπογραφεία και χωράφια . Το εξωφρενικό είναι πως η εργασία ανηλίκων επιτρέπεται διά νόμου που ψήφισε το κοινοβούλιο του Έβο Μοράλες.

Ο Άλμπερτ Αινστάιν είχε πει ότι ο κόσμος θα καταστραφεί, όχι από αυτούς που κάνουν το κακό, αλλά από αυτούς που βλέπουν το κακό χωρίς να αντιδρούν. Πώς να αντιδράσεις είναι το ερώτημα. Ξέρω κι εγώ , έστω και γράφοντας γιά τον προβληματισμό και την οργή σου.

Όσο γιά την αποψή μου γιά την ποδοσφαιρική αξία του Νειμάρ δεν έχει καμία σημασία, απλώς τη δημοσιοποιώ. Ένας καλός επιθετικός είναι και τίποτα παραπάνω. Μα τίποτα παραπάνω.

Και κάτι τελευταίο. Φίλε Νειμάρ προφανώς, αν ήμουν πιτσιρικάς θα σε ζήλευα κι εγώ και θα ονειρευόμουν τη χλιδάτη ζωή σου. Τώρα όμως στα «γεράματα» μάλλον σε λυπάμαι, γιατί δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι σε περιμένει και όλα αυτά είναι εφήμερα. Τα χρήματα, η δόξα και οι φωτογραφήσεις. Μακάρι όμως να κάνω λάθος και να «χτίζεις» έναν υγιή πνευματικά άνθρωπο και να δίνεις κάτι από τα αμύθητα πλούτη σου στους φτωχούς. Εκεί απ’ όπου ξεκίνησες ξυπόλητος στις Βραζιλιάνικες φαβέλες…

Keywords
Τυχαία Θέματα