Θύελλα με το κόψιμο της εκπομπής Αρβανίτη – Κατσίμη – «Δεν τήρησαν κανένα κανόνα απαντά ο Αιμίλιος Λιάτσος

22:51 29/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει το κόψιμο της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη από τη ΝΕΤ. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και η ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και ζήτησαν την άμεση επανέναρξη της εκπομπής, ενώ η κυβέρνηση απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης Αιμίλιος Λιάτσος,

που αποφάσισε το κόψιμο της εκπομπής, κατηγόρησε τους δυο δημοσιογράφους ότι δεν τήρησαν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίες, αλλά αντίθετα προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, χωρίς να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη.

«Με τα δε σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης», κατέληξε ο Αιμίλιος Λιάτσος.

Είναι αλήθεια ότι οι δυο δημοσιογράφοι υιοθέτησαν την άποψη της «Αυγής» ότι οι συλληφθέντες είχαν βασανιστεί από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ. Οι οκτώ ιατροδικαστικές εκθέσεις, όμως, μιλούν για σημάδια από ξυλοδαρμούς και όχι από βασανιστήρια -άρα, τα σημάδια θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί κατά τις συμπλοκές τους με Χρυσαυγίτες, πριν συλληφθούν, όπως υποστήριξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Συνεπώς η παρουσίαση του θέματος ήταν δημοσιογραφικά μονόπλευρη. Δικαιολογεί, όμως, αυτό την ακραία αντίδραση της ΕΡΤ; Προφανώς όχι. Η σύσταση στους παρουσιαστές να αποκαταστήσουν την πλήρη εικόνα, καταγράφοντας και την άλλη άποψη, θα ήταν αρκετή. Το ακαριαίο κόψιμο της εκπομπής είναι απαράδεκτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα