ΘΣΝ: Νέο σκάνδαλο με νοσοκομείο – Χρεώνουν φάρμακα και τα πουλάνε στο εξωτερικό

22:13 8/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Τρίτο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μπαίνει στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μέσα σε λίγες ημέρες.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Μετά το «ΑΧΕΠΑ» και το «Ιπποκράτειο», αυτή τη φορά έγιναν καταγγελίες για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται υπεξαίρεση ακριβώς φαρμάκων τα οποία πωλούνται στο εξωτερικό.

Ανώνυμες επιστολές που έφτασαν

στο γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης στοχοποιούν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το συγκεκριμένο νοσοκομείο, τα οποία φέρονται να εξάγουν έναντι αμοιβής σε γειτονική χώρα. Κατά πληροφορίες, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί, ενώ ως χώρα προορισμός των φαρμάκων πιθανολογείται η Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τα συγκεκριμένα ακριβά φάρμακα που υπεξαιρούνται προορίζονται για ασθενείς του «Θεαγένειου», οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας 5ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη ζήτησε να διερευνηθεί υπόθεση δωρεάς χειρουργικών υλικών στο ΑΧΕΠΑ για να χειρουργηθούν οι ασθενείς και καταγγελίες για το τμήμα αιμοδοσίας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα